Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag 7189 Natuurkunde

Quizvraag Natuurkunde 7189

© Marcin Floryan


We zijn op zoek naar de meer gangbare naam voor ammoniumchloride. Hoewel de grondstoffen, ammoniak (NH3 ) en waterstofchloride (HCl), zeer corrosief en toxisch zijn, vormen ze samen ammoniumchloride, een zout dat de basis vormt voor snoepgoed als drop meer bepaald een bepaalde soort drop. Onder welke naam kennen we dit wit kristallijn poeder?
Pubquiz vragen over Natuurkunde

Quizvraag Natuurkunde
Deze Britse natuurkundige (1902-1984) was een pionier van de kwantummechanica. In 1928 voorspelde hij het bestaan van antimaterie. Hij formuleerde de relativistische kwantummechanische golfvergelijking die naar hem genoemd wordt. De verdeling van elementaire deeltjes met halftallige spin wordt naar Enrico Fermi en deze Brit genoemd. In 1933 kreeg hij samen met Erwin Schrödinger de Nobelprijs voor natuurkunde. Welke Britse natuurkundige?
Quizvraag Natuurkunde
Het effect dat de waargenomen verandering van frequentie van geluid, licht of andere golfverschijnselen is, door een snelheidsverschil tussen de zender en de ontvanger?
Quizvraag Natuurkunde
Hoe worden lijnen op een landkaart of in een diagram genoemd die punten van gelijke druk met elkaar verbinden?
Quizvraag Natuurkunde
We zien hier een foto van George Lemaître, geboren in 1894 een Belgisch priester, wiskundige, natuurkundige, astronoom en kosmoloog. Hij wordt beschouwd als één van de grondleggers van welke theorie over het ontstaan van het heelal.