Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag 7671 Algemeen

Quizvraag Algemeen 7671Deze haan werd beschuldigd van geluidsoverlast, mag blijven kraaien op het eiland Île d’Oléron in het westen van Frankrijk. Wat is de naam van de haan die een proces in 2019 won dat symbool stond voor de clash tussen plattelandsbewoners en stedelijke inwijkelingen?
Pubquiz vragen over Algemeen

Quizvraag Algemeen
Wij zeggen gewoon 2e Kerstdag. Maar welke naam gebruiken de Britten voor deze dag?
Quizvraag Algemeen
Voor deze vraag gaan we op zoek naar de naam van een kogel. Deze kogel werd voor het eerst gefabrikeerd in 1898. Deze kogel fragmenteert bij het binnendringen van de persoon of dier dat werd geraakt en richt verschrikkelijke wonden aan. De kogel heeft de naam van het dorp, niet ver van Calcutta, waar de wapenfabriek stond. Over welk type kogel hebben we het hier?
Quizvraag Algemeen
Van u vernemen we graag de merknaam voor een elektrisch aangedreven voertuig dat is opgezet voor het vervoer van kinderen in het kader van de buitenschoolse opvang. Na een tragisch ongeval op 2 oktober 2018 in het Nederlandse Oss is tot nader order het gebruik van het vervoermiddel op de openbare weg in Nederland en in de Belgische gemeente Haacht verboden vanwege te grote veiligheidsrisico's.
Quizvraag Algemeen
Hier zien we een licht tankt M2. Wat is de bekendere (familie)naam, vernoemd naar een Amerikaanse generaal (1893-1981), die tot op heden de laatste 5 sterren-generaal was in het Amerikaanse leger.