Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag 7805 Wetenschap

Quizvraag Eenheden 7805We zoeken de eenheid van elektrische capaciteit. Omdat de eenheid relatief groot is, worden in de praktijk veel vaker condensoren gebruikt waarvan de capaciteit in pico-, nano- of micro- wordt uitgedrukt. Het geeft aan hoeveel lading bij een bepaalde spanning in een condensator aanwezig is.
Pubquiz vragen over Eenheden

Quizvraag Economie
Wat is de munteenheid van Venezuela? De munteenheid is vernoemd naar de stichter van Venezuela in 1825.
Quizvraag Wetenschap
Wij zijn op zoek naar de lengte-eenheid die vaak gebruikt wordt door chemici en fysici om er de afstanden tussen verschillende atomen in een molecule mee aan te duiden. De eenheid is genoemd naar een Zweeds natuurkundige en de eenheid bedraagt 10 tot de min tiende meter. Hoe heet deze eenheid?
Quizvraag Wetenschap
We zijn op zoek naar een oude maateenheid van massa. In het tegenwoordige spraakgebruik is het gelijk aan 100 gram, 1 hectogram of 0,1 kilogram. Voor de invoering van het metriek stelsel stond deze maateenheid meestal voor ca. 30 gram en was het 1/16 van een pond (ca. 480 gram) of 1/12 van een medicinaal pond (ca. 375 gram). Zelf was deze maateenheid onderverdeeld in acht drachmen. Welke maateenheid?
Quizvraag Wetenschap
Deze oude eenheid van massa hield over het algemeen in Belgiƫ en Nederland ongeveer 500 gram in. Met de invoering van het metriek stelsel verdween deze waarde in Belgiƫ en Nederland en werd vervangen door aanduidingen van gram.