Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag 7849 Literatuur

Quizvraag Literatuur 7849Koen De Sutter, Tom Dewispelaere, Nico Sturm en Tom Van Dyck spelen op de planken een oerklassieker.
Ze zitten er nog steeds. Bij hun boom. Vladimir en Estragon. Te wachten op iemand die Godot heet...
Van wiens hand is dit absurde toneelstuk?
Pubquiz vragen over Literatuur

Quizvraag Literatuur
Kapitein Hastings en hoofdinspecteur Japp van Scotland Yard klinken u allicht niet onbekend in de oren. Hoe heet echter het hoofdpersonage – enkel de achternaam is voldoende – in de Belgische detectiveserie van Agatha Christie?
Quizvraag Literatuur
Deze Russisch-Amerikaans romanschrijfster en filosofe werd op 2 februari 1905 geboren in Sint-Petersburg als Alissa Zinovievna Rosenbaum en stierf op 6 maart 1982 te New York. Ze was de grondlegster van het objectivisme, een filosofische stroming. Voortbouwend op de theorieën van Aristoteles was ze op politiek vlak een groot pleitbezorger van het laissez- faire-kapitalisme. Ze heeft de meeste bekendheid verkregen met haar romans “The Fountainhead” en “Atlas Shrugged”. Ze is beter bekend onder het synoniem “Ayn….” Wij vragen hier naar de achternaam van deze schrijfster die u ook op de foto ziet.
Quizvraag Literatuur
Wie is de auteur van de roman die Blechtrommel? In 1999 ontving hij de Nobelprijs voor Literatuur.
Quizvraag Literatuur
Wat is de titel van dit boek van Louis Paul Boon dat gaat over een struikrover die in de 18de eeuw de streek van Aalst teisterde? Over dit boek komt er ook een nieuwe VTM reeks dat in het prachtige natuurgebied Kluisbos werd opgenomen en waarbij Matteo Simoni de rol van struikrover vertolkt.