Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag 7933 Algemeen

Quizvraag Algemeen 7933In maart van 2021 kwam de politie met het nieuws naar buiten dat ze 1 miljard aan berichten van criminelen hadden onderschept. De speurders onderschepten in de loop van het onderzoek ongeveer 1 miljard versleutelde berichten van een encryptiesoftware. Wat is de naam van deze operatie en de software?
Pubquiz vragen over Algemeen

Quizvraag Algemeen
In Ierland viert men de Nationale Feestdag op 17 maart. Hoe wordt deze dag nog genoemd in Ierland?
Quizvraag Algemeen
Jaarlijks worden in de Spaanse stad die we zoeken van 6 tot 14 juli de San Fermin- feesten gevierd. Wat de feesten wereldberoemd maakt is de “encierro”, een alledaags ochtendritueel waarbij enkele vechtstieren in de straten worden losgelaten en een paar duizend halfdronken waaghalzen voor deze stieren rennen. Welke stad staat bekend voor de beruchte stierenloop?
Quizvraag Algemeen
De teletubbies werden begin de jaren 2000 erg populair in Groot-Brittanië, België en Nederland. De figuren beleven in en rond hun huis in een felgroen heuvellandschap allerlei eenvoudige avonturen. Het merendeel van de tekst bestaat uit krom uitgesproken kreten die iedere aflevering terugkomen. De jongste teletubbie kenmerkt zich door een rode kleur, step en cirkelvormig figuur op het hoofd. Hoe heet deze teletubbie?
Quizvraag Algemeen
Een remstoel is een zware paal of constructie in het vaarwater. Vroeger bestond hij meestal uit vier houten palen of een staketsel, maar tegenwoordig kan hij ook van stalen buizen gemaakt zijn. Hij wordt geplaatst vóór een riviersplitsing, brug of sluis, aan het begin van een remmingwerk, dat dient om schepen af te remmen of te geleiden. Hij kan ook gebruikt worden om een schip aan af te meren. Een andere benaming voor de remstoel zou afgeleid zijn van de Franse benaming voor een gehate landvoogd van de Nederlanden in de 16de eeuw. Wanneer de schippers hun trossen om deze meerstoelen gooiden, zullen zij zich graag verbeeld hebben dat ze de strop om de nek van de hertog gooiden. We zoeken een woord van 7 letters.