Pubquiz vraag 7987 Eten en drinken

Deze blauwe druif die gebruikt wordt voor het maken van wijn is een van de traditionele druivensoorten in de Franse Bordeaux- streek. De druif is iets groter dan de cabernet sauvignon, bevat weinig zuren, minder kleurstof en minder tannines. Over welke druif, waarvan je wijn kan maken met veel smaak, spreken we hier?
Meer pubquiz vragen over Wijnen

We zoeken een druivensoort, die zijn oorsprong vindt en hoofdzakelijk gekweekt wordt in het Franse Bourgondië. Ze is vooral bekend door de voornamelijk rode wijnen die er mee gemaakt worden. Het gaat om een blauw druivenras, met een compacte tros en druiven met een dunne schil. In het Duits heet het druivenras Spätburgunder, maar wat is de meer courante Franse naam? (Speetboergoender)

We zijn op zoek naar de naam van een bekende Zuid-Afrikaanse cépage. De gebruikte druivensoort is blauw en is ontstaan door de pinot noir en cinsault te kruisen. De druif is vroegrijp, heeft een hoog rendement en is vrijwel immuun voor allerlei plantenziekten. Wanneer op het juiste moment van rijpheid geoogst geeft de druif een wijn met een geur van banaan, kers en aardbei. Graag de naam van deze wijn/druif.

Het is de enige druif die wordt gebruikt bij de productie van Beaujolais-wijn. De naam is afkomstig van een gehucht bij Puligny-Montrachet in Bourgondië. Hij heeft zich perfect aangepast aan de granietachtige bodem van de Beaujolais-streek. De soort brengt blauwe druiven voort met wit sap, zacht en fruitig. De wijn kan jong gedronken worden. Welke druivensoort?