Bij dit gerecht wordt de rijst eerst een paar minuten droog aangebakken en daarna in bouillon gekookt. Tijdens het koken worden andere ingrediënten toegevoegd, zoals vis of vlees, kruiden en groentenmix. Over welk gerecht hebben we het hier?
Bij dit gerecht wordt de rijst eerst een paar minuten droog aangebakken en daarna in bouillon gekookt. Tijdens het koken worden andere ingrediënten toegevoegd, zoals vis of vlees, kruiden en groentenmix. Over welk gerecht hebben we het hier?
Om het label van “authentieke trappist” te krijgen moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. 12 bieren voldoen hieraan. Waar van één buiten Europa. Wat is de naam van de in Massachusetts gebrouwen trappist?
Bekijk vraagHier zien we een Frans gebak van kersen, dat als nagerecht wordt gegeten. Het wordt gemaakt met kersen, die worden overgoten met een beslag van eieren, melk, bloem en suiker. Welk gebak zoeken we?
Bekijk vraagDit drankje is een roodgekleurd shotje dat, vooral in Nederland, vaak gedronken wordt tijdens uitgaan in kroegen, discotheken en clubs. Het is ook bekend van de slogan "Let the duck out!". Het drankje zit in een glazen flesje van 20 ml met gele dop. Het is gemaakt van onder andere rode wodka en guarana en bevat 10% alcohol. Hoe heet het?
Bekijk vraagEen biervraagje. We zijn op zoek naar een een donker Belgisch bier van hoge gisting (10,5°) gebrouwen door Brouwerij Van Steenberge te Ertvelde. In 1998 bekroonde het American Tasting Institute het bier tot beste bier ter wereld. Kenmerkend is het witte ondoorzichtige flesje. Welk biermerk zoeken we?
Bekijk vraagWelke culinaire term wordt in Van Dale omschreven als ‘laten rijzen door middel van geklopt eiwit met veel lucht erin’? Het woord heeft trouwens nog andere betekenis, maar die komt dan weer uit de theaterwereld.
Bekijk vraagDeze vraag is culinair, maar niet per sé verfijnd. Je kan het waarschijnlijk bestellen in je lokale pittahandel. Het betreft een gerecht bestaande uit friet bedekt met shoarma, afgetopt met kaas, even onder de grill gezet, zodat de kaas smelt, met bovenop salade. Vaak wordt het gerecht geserveerd met knoflooksaus en sambal. In plaats van shoarma, wordt hetook wel klaargemaakt met kebab, döner, gyros, kip of falafel. Hoe noemen we dit fastfoodfenomeen?
Bekijk vraagVan u vernemen we graag de naam van een familiale brouwerij gelegen in Brugge, ook bekend als Brouwerij Henri Maes. Het stadsregister vermeldt reeds in 1564 al het bestaan van deze brouwerij. In september 2016 nam de brouwerij een dubbele bierpijpleiding in gebruik die de brouwerij aan het Walplein verbindt met de bottelarij in het Waggelwater. De leiding is 3,2 km lang en zit op sommige plaatsen 34 meter diep onder de grond.
Bekijk vraag