Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag 8208 Aardrijkskunde

Quizvraag Aardrijkskunde 8208Dit land werd vernoemt naar de 2.549 km lange rivier die er door stroomt. In 1811 werd dit land een zelfstandige staat en geïnspireerd door de Franse Revolutie namen ze de kleuren van de Franse vlag over, zij het wel met horizontale strepen. Men voegde er hun wapenschild aan toe, een gele ster geflankeerd door een palmtak en een olijftak. De huidige regeringsleider is Mario Abdo Benítez en de hoofdstad is Asuncion. Welk land zoeken we?
Pubquiz vragen over Aardrijkskunde

Quizvraag Aardrijkskunde
We zoeken de naam van tientallen mysterieuze tekeningen in Peru. Deze toeristische trekpleister bevindt zich een kleine 400 km ten zuidoosten van Lima en beslaat een oppervlakte van meer dan 500 vierkante kilometer. Je kan deze toeristische attractie best bewonderen vanuit de lucht. Onder welke benaming kennen we deze tekeningen of figuren?
Quizvraag Aardrijkskunde
Wat is de hoofdstad van Tadzjikistan?
Quizvraag Aardrijkskunde
We blijven in Zuid-Amerika. Deze tekeningen in het zand bevinden zich in in Peru. De tientallen figuren van dieren, honderden geometrische vormen en duizenden lijnen zijn al jaren goed bewaard gebleven. De lijnen zijn vermoedelijk tussen 200 voor en 900 na Chr. gemaakt geweest. De hoogvlakte waar deze lijnen zich bevinden is een van de droogste gebieden op aarde met een gemiddelde jaartemperatuur van 25 graden Celsius. Het is er bijna altijd windstil en er valt vrijwel geen regen, waardoor de lijnen duizenden jaren goed bewaard bleven. Wat is de naam van deze lijnen?
Quizvraag Aardrijkskunde
Een beetje geografie ver van huis. We zijn op zoek naar een land in het werelddeel Oceanië dat bestaat uit verschillende eilanden. De officiële landstaal is het Engels, en voor de nextlevel lijstjesblokkers: de hoofdstad is palikir. Welk land?