Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag 8237 Geneeskunde en lichaam

Quizvraag Geneeskunde en lichaam 8237Alprazolam is een geneesmiddel, behorend tot de benzodiazepinen. Het wordt toegepast bij de behandeling van angst- en paniekstoornissen. Onder welke merknaam kennen we dit geneesmiddel beter?
Pubquiz vragen over Geneeskunde en lichaam

Quizvraag Geneeskunde en lichaam
Ken jezelf en meer bepaald ook je eigen lichaam! In welk orgaan bevinden zich de eilandjes van Langerhans?
Quizvraag Geneeskunde en lichaam
Dit kasteeltje met de leuke naam Schloss Ambras in Innsbruck heeft een heel specifieke collectie ‘kunst’: een rariteitenkabinet met onder meer portretten van vampier- en weerwolfachtigen. Niet zo vreemd, want het syndroom van Ambras verwijst ook naar mensen met overmatige beharing, maar dan in een specifieke variant, aangeboren en met zogenaamd lanugohaar. Mensen die aan dit weerwolfsyndroom leden, konden vroeger wel terecht in het circus. U kent de voorbeelden wel. Of ze gingen meespelen in Star Wars. Maar wat is de algemene wetenschappelijk naam voor de aanwezigheid van overbeharing? U mag zelfs antwoorden met de vrouwelijke variant, waarbij de vrouw behaard geraakt volgens het mannelijke beharingspatroon. Die term past op precies dezelfde manier in de link.
Quizvraag Geneeskunde en lichaam
We zoeken de naam van een psychologisch verschijnsel dat kan optreden tijdens een gijzeling en waarbij de gegijzelde sympathie voor de gijzelnemer krijgt. De benaming dateert al uit 1973 en kwam onlangs weer sterk op de voorgrond nav de Netflix-serie La Casa Del Papel.
Quizvraag Geneeskunde en lichaam
Hoe heet een neurologische stoornis die gekenmerkt wordt door uitgebreide, matige tot soms ernstige tics?