Een gerecht van ossenhaas, ganzenleverpastei en fijngehakte paddenstoelen, in bladerdeeg verpakt en in de oven gegaard. Over welk gerecht, genoemd naar een Engelse hertog, hebben we het? Graag de volledige naam.
Een gerecht van ossenhaas, ganzenleverpastei en fijngehakte paddenstoelen, in bladerdeeg verpakt en in de oven gegaard. Over welk gerecht, genoemd naar een Engelse hertog, hebben we het? Graag de volledige naam.
We zoeken de naam van deze coctail. Deze is waarschijnlijk ergens in de jaren 40 ontstaan. Het is een mengsel van wodka en vers geperst sinaasappelsap.
Bekijk vraagDit is een brood dat van tarwemeel wordt gemaakt. Dit brood is het belangrijkste bijgerecht bij de maaltijden in Centraal- en Zuid-Azië. Het wordt meestal gebakken in een tandoor of kleioven. Hoe wordt dit brood genoemd?
Bekijk vraagWe gaan even naar onze mossels kijken. We delen ze in in verschillende groepen. Voor de weekdierveelvraten koop je best goudmerk. Dat zijn de grootste. Voor wie mosselen graag met een tandenstoker eet heb je ‘extra’. Maar wat is de tweede grootste mosselmaat?
Bekijk vraagEen biervraagje. We zijn op zoek naar een een donker Belgisch bier van hoge gisting (10,5°) gebrouwen door Brouwerij Van Steenberge te Ertvelde. In 1998 bekroonde het American Tasting Institute het bier tot beste bier ter wereld. Kenmerkend is het witte ondoorzichtige flesje. Welk biermerk zoeken we?
Bekijk vraagReeks 3, voor 3 punten: Volgens sommige juryleden is vlees van dit Spaans ras het beste dat u kan krijgen. Door de aard van het ras, de ouderdom van het dier en de specifieke voeding die deze runderen vandaag krijgen, is er een mooie vetdooradering, wat het vlees een spectaculaire smaak geeft. Wij willen graag de Spaanse naam van het ras. Die naam betekent letterlijk vertaald ‘Galicisch blond’.
Bekijk vraagWe duiken terug de culinaire sector in met een vraag over ijsjes. We zijn namelijk op zoek naar een Amerikaans Ijsmerk, opgericht door Ruben Mattus in 1961. Het merk verkoopt verschillende smaken zoals: Salty Caramel, Belgian Chocolate en klassieke smaken. Welke merk?
Bekijk vraagVet werd lang beschouwd als de duivel in de keuken, maar stilaan begint te dagen dat dat imago soms onterecht is. Zolang je voor de juiste vetten kiest, is er geen vuiltje aan de lucht. We zoeken de naam van een heel zuivere vorm van geklaarde boter die zijn oorsprong vindt in de Indische keuken. Net als kokosolie is het een erg veelzijdig toepasbaar en natuurlijk (bak)vet.
Bekijk vraagOp 25 maart 2014 opende Herman samen met Nick Bril de deuren van hun restaurant, in Antwerpen. Wat is de naam van dit restaurant?
Bekijk vraag