Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag 8391 Geschiedenis

Quizvraag Geschiedenis 8391Een zeer geheime operatie, geleid door de Verenigde Staten in de periode 1942 – 1946, leidde tot de ontwikkeling van de atoombom tijdens de tweede wereldoorlog. Het project waaraan zo een 130.000 mensen aan meewerkten bevond zich hoofdzakelijk op drie geheime locaties. Hoe noemt dit project waaraan veel bekende wetenschappers meewerkten?
Pubquiz vragen over Geschiedenis

Quizvraag Geschiedenis
We hadden u een aanvullijst kunnen geven met weglating van de nr. 169 van de Vlaamse lijst van De Grootste Belg uit 2005, maar geven u toch iets meer uitleg. In 1789 en 1790 kwamen de Zuidelijke Nederlanden in opstand tegen het Oostenrijkse gezag van keizer Jozef II. Dit zou leiden tot de eenjarige oprichting van de Verenigde Nederlandse Staten, onder leiding van Hendrik van der Noot. Die laatste leidde één van de twee facties, de Statisten, die het vuur aan de lont van deze opstand staken. De andere factie werd geleid door een Aalsterse jurist, die pleitte voor afschaffing van de feodale privileges en de installatie van een trias politica. Wie vocht aanvankelijk samen met Van der Noot ‘voor outer en heerd’ tijdens de Brabantse Omwenteling?
Quizvraag Geschiedenis
In 1947 stonden de kranten in de VS vol met het nieuws van een vliegende schotel die neergestort was. Voor de ufo-aanhangers staat deze gebeurtenis bekend als het belangrijkste ufo-incident ooit. Nabij welke plaats in New Mexico vond dit incident plaats?
Quizvraag Geschiedenis
Wat is de naam van de atoombom die gedropt is op de stad Hiroshima door het vliegtuig Enola Gay?
Quizvraag Geschiedenis
We duiken de geschiedenis in. We gaan niet al te ver terug in de tijd. In 1967 woedde kortstondig een oorlog tussen Israël en al zijn buurlanden. De Arabische wereld raakte in oorlogsstemming wat de Israëlische bevolking beangstigde. Een nieuwe Israëlische regering van nationale eenheid besloot een mogelijke opbouw van een overmacht aan Arabische troepen te voorkomen door op korte termijn als eerste aan te vallen. Welke korte maar bloedige oorlog tussen Israël en zijn buurlanden zoeken we hier?