Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag 8429 Geneeskunde en lichaamIn de geneeskunde kan men zeggen “Angst maakt ziek”, als bijvoorbeeld iemand met autoriteit door een ongunstige diagnose te stellen een negatieve verwachting wekt bij de patiënt. Bij onzekerheden hieromtrent zal de diagnose sneller worden aangenomen. Door de negatieve invloeden kan het zelfgenezend effect ernstig verzwakken. Hoe noemt men dit negatief effect?
Pubquiz vragen over Geneeskunde en lichaam

Quizvraag Geneeskunde en lichaam
Het coronavirus is de eerste maanden van 2020 niet meer uit ons nieuws te denken. Het virus begon eind 2019 in China. Wij zoeken de stad waar dit virus uitbrak.
Quizvraag Geneeskunde en lichaam
Ben X is een dramatische film van Nic Balthasar over Ben Vertriest. De synopsis van de film besparen we jullie. De vraag luidt: aan welke stoornis lijdt het hoofdpersonage?
Quizvraag Geneeskunde en lichaam
Bij scheelzien bestaan er grofweg twee soorten scheelzien: manifest scheelzien en latent scheelzien. Maar wat is de medische term voor scheelzien?
Quizvraag Geneeskunde en lichaam
37,79 miljoen euro, dat is het bedrag dat de stichting ‘kom op tegen kanker’ in 2018 heeft ingezameld. Helaas zijn we op de dag van vandaag nog steeds niet verlost van deze vreselijke ziekte. Bij vrouwen is de meest voorkomende vorm borstkanker, als dit in een vroeg stadium wordt gevonden zijn de kansen op een succesvolle behandeling aanzienlijk hoger. Door middel van welk onderzoek; waarbij de borst tussen 2 platen wordt samengedrukt, kan men borstkanker opsporen?