Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag rotsformatie Australië

Quizvraag Aardrijkskunde 8459De Aboriginals hechten aan de formatie rotsen die we zoeken een heilige betekenis. Daarom is het oostelijk deel van de rotsgroep niet toegankelijk voor toeristen. De formatie ligt ten westen van Ayers Rock, de reusachtige rotsformatie in het midden van Australië. Geef de naam van de groep van een 30-tal rotsen.
Pubquiz vragen over Aardrijkskunde

Quizvraag Aardrijkskunde
Op de agenda van COP24 stond de verfijning van het “Paris rulebook”, de implementatierichtlijnen van het Akkoord van Parijs. Deze Klimaatconferentie vond begin december 2018 plaats in Polen. Maar weten jullie ook in welke stad?
Quizvraag Aardrijkskunde
B. Mergelgrotten spelen een hoofdrol in album nr. 126 van De Rode Ridder. De titel vermeldt de naam van een kasteeldomein, waarvan u de ruïne vindt op de Sint Pietersberg in Maastricht. Van het kasteel zijn slechts een deel van de noordelijke vleugel en de vervallen donjon overgebleven. Vanop die laatste hebt u een weids zicht over het Maasdal. Etymologisch zou de naam ook simpelweg 'hooggelegen burcht' betekenen. Graag de naam van dat kasteeldomein?
Quizvraag Aardrijkskunde
Deze geogliefen zijn gemaakt van ongeveer 200 jaar voor, tot 900 jaar na Christus. Het zijn tekeningen en lijnen in het droge zand, die zich uitstrekken over een gebied van ongeveer 800 vierkante kilometer. Deze lijn zijn de Nazcalijnen genoemd. In welk land bevinden zich deze geogliefen en mysterieuze lijnen?
Quizvraag Aardrijkskunde
Wat is de hoofdstad van Rusland?