Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag dessertOp zaterdag 30 oktober 2021 overleed de Italiaanse kok Aldo Campeol. Hij is wereldberoemd door een dessert dat in zijn restaurant Le Beccherie in Treviso door een gelukkig toeval bedacht en voor het eerst geserveerd werd in 1972. Zijn chef-kok liet per ongeluk een lepel mascarpone vallen in een mengsel dat bedoeld was om vanille-ijs te bereiden. Campeol, zijn vrouw en de chef-kok voegden nog in koffie gedoopte lange vingers toe en werkten het geheel af met cacaopoeder en het dessert ‘beur me op’ was geboren. Over welk dessert gaat het hier?
Pubquiz vragen over Eten en drinken

Quizvraag Eten en drinken
Een uit de Verenigde Staten afkomstige, een fruitige en kruidige likeur, die wordt geproduceerd sinds 1874. Zoals de naam al aangeeft, heeft de drank zijn oorsprong in het zuiden van de Verenigde Staten. Het recept is geheim, maar zeker is dat er perzik, sinaasappel, vanille, suiker en kaneel voor gebruikt wordt. Het alcoholpercentage ligt rond de 40%. Welke likeur zoeken we?
Quizvraag Eten en drinken
Deze groente, een subsoort van de Brassica oleracea, lijkt erg veel op een geelgroene bloemkool en wordt daarom ook wel torentjesbloemkool genoemd. Voor de kenners: fractoli is nog een andere naam. Wat is de courante naam van deze groente?
Quizvraag Eten en drinken
Superfoods zouden door een hoog gehalte aan goede voedingsstoffen en antioxidanten allerlei positieve effecten hebben op de gezondheid. Een van de hypes is een zaad dat al eeuwenlang geteeld wordt op de koude, droge, winderige hoogvlakten van Peru en Bolivia. Het is een prima afwisseling voor rijst, pasta of muesli.
Quizvraag Eten en drinken
Wat is de naam voor borrelhapjes uit de Russische keuken voor bij de wodka, voordat men aan tafel gaat? Het bestaat veelal uit gerookt of gezouten vlees, gemarineerde of gerookte haring of andere vis, ingelegde groenten zoals augurk en komkommer, knoflook, rauwkostsalade van geraspte wortel of kool, en rode of zwarte kaviaar.