Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag uitvinder dynamiet

Quizvraag Uitvinders 8595Wie heeft in 1866 het dynamiet uitgevonden? Hij was een Zweeds chemicus en industrieel. Naast het dynnamiet heeft hij ook een reeks andere explosiemiddelen uitgevonden en gefabriceerd. Er is ook een chemische element naar hem genoemd.
Pubquiz vragen over Uitvinders

Quizvraag Geneeskunde en lichaam
Welke Amerikaanse moleculaire bioloog ontving in 1962 samen met zijn collega's Francis Crick en Maurice Wilkins de Nobelprijs voor de Fysiologie of Geneeskunde met hun ontdekking van de DNA-structuur uit 1953?
Quizvraag Wetenschap
Wie was de uitvinder van de gloeilamp? Hij was een Amerikaanse uitvinder en oprichter van General Electric Company, die zijn fortuin maakte door uitvindingen op te kopen en de octrooien op zijn eigen naam vast te leggen.
Quizvraag Natuurkunde
Deze Engelse natuurkundige, geboren in 1643, is de uitvinder van de differentiaal- en integraalrekening en grondlegger van de klassieke mechanica. Geef de naam en voornaam van deze natuurkundige die ook de spiegeltelescoop uitvond.
Quizvraag Wetenschap
Deze man vond het decimale stelsel voor breuken uit en gaf de vestingbouw een wiskundige grondslag. Wat is de naam van deze toegepast natuurkundige, wiskundige en ingenieur afkomstig uit Vlaanderen?