We zijn op zoek naar de naam van de multinational die de volgende drankjes produceert: Chaudfontaine, Minute Maid, Aquarius en Monster? Een indrukwekkend lijstje van merken, en dan hebben we het bekendste product nog niets eens vermeld.
We zijn op zoek naar de naam van de multinational die de volgende drankjes produceert: Chaudfontaine, Minute Maid, Aquarius en Monster? Een indrukwekkend lijstje van merken, en dan hebben we het bekendste product nog niets eens vermeld.
Op 18 april 1667 ruilden de Nederlanders Manhattan (New York) met de Engelsen tegen het onbeduidend kleine eilandje Run in de Molukken, omdat op dat eiland toen ‘s werelds duurste specerij werd verbouwd. De specerij, die als vrucht aan een boom groeit, wordt vooral in aardappel- en koolgerechten, soepen en vleesproducten gebruikt. Het vruchtvlies wordt gedroogd verkocht als foelie. Wat is de naam van deze specerij?
Bekijk vraagBij dit gerecht wordt de rijst eerst een paar minuten droog aangebakken en daarna in bouillon gekookt. Tijdens het koken worden andere ingrediënten toegevoegd, zoals vis of vlees, kruiden en groentenmix. Over welk gerecht hebben we het hier?
Bekijk vraagWe zoeken een techniek waarbij men grote stukken vlees of gevogelte, op een bed van groenten en kruiden bij een temperatuur tussen de 140 en 160 ºC braad. Hete geklaarde boter wordt ruimschoots over het vlees uitgegoten, waarna een langdurig garingsproces in de oven volgt.
Bekijk vraagNa de quiz zal je vermoedelijk nog smachten naar dit heerlijke snoepgoed. Dit karamelsnoepje is al 50 jaar verkrijgbaar in Europa en werd ontwikkeld door August Storck. het snoepje bestaat voor 41% uit karamel, 37% pralinécrème, 12% chocolade en 10% hazelnoot. Zijn herkenbare vorm en zijn retro verpakking zal vast en zeker een belletje bij jullie doen rinkelen. Welke naam heeft dit verrukkelijk ding?
Bekijk vraagDe Schotse universiteit van Stirling analyseerde 36 jaar aan data en kwam tot het besluit dat dit luxeproduct nog voor het einde van deze eeuw dreigt te verdwijnen uit zijn traditionele oogstgebied Frankrijk, Spanje en Italië. Deze zwarte diamant is namelijk extreem gevoelig aan wijzigende klimaatomstandigheden zoals hittegolven en langdurige droogtes. Over welke delicatesse hebben we hier.
Bekijk vraagWe kennen Sergio Herman allemaal van het restaurant “The Jane” in Antwerpen of van “pure c” in het Nederlandse Cadzand-Bad. Beide hebben ze momenteel 2 Michelin sterren. Hoe heet echter de frituurketen die Sergio samen met 2 zakenpartners opende in 2016, waarvan 1 filiaal in het stadscentrum van Antwerpen? Op 1 maart opende hij trouwens zijn 6 de vestiging in Brussel.
Bekijk vraagNutella, Kinder Suprise en Mon Chéri zijn allemaal lekkernijen die gemaakt worden door een Italiaans bedrijf dat werd genoemd naar de twee broers die het kort na de tweede wereldoorlog oprichtten. U kent de naam vast van een andere lekkernij die wordt gemaakt door deze onderneming van onder andere hazelnoten en chocolade. Hoe heet die onderneming?
Bekijk vraag