Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag Thalidomide

Quizvraag Geneeskunde en lichaam 8691

© Stephencdickson


Thalidomide, dat is de naam van het geneesmiddel dat in de jaren 50 en 60 werd gebruikt als slaapmiddel en middel tegen ochtendmisselijkheid, maar uiteindelijk bleek het zeer schadelijk voor ongeboren kinderen, vaak met afwijkingen bij de geboorte tot gevolg. Daardoor kwam er in 1969 een totaalverbod op dat middel in ons land. Onder welke merknaam werd dit geneesmiddel verkocht bij ons verkocht?
Pubquiz vragen over Geneeskunde en lichaam

Quizvraag Geneeskunde en lichaam
Hoe noemt men in een van oorsprong Japans woord dat 'heerlijkheid' of 'hartig' betekent; de vijfde basissmaak naast zout, zoet, zuur en bitter?
Quizvraag Geneeskunde en lichaam
Reeks 2, vraag B: Een beetje anatomie. Het eerste gedeelte van de wervelkolom wordt ook wel de cervic(k)ale wervelkolom genoemd. Hierdoor wordt de bovenste wervel C1 genoemd. Maar kennen jullie de meer gekende naam van dit bot?
Quizvraag Geneeskunde en lichaam
Functioneel naakt en spelen, de Grieken en Romeinen waren er al niet vies van en de Young Ones als zeker niet. Hoe noemen we het gedeelte van het lichaam dat hier als pietjesbak gebruikt wordt?
Quizvraag Geneeskunde en lichaam
Dit hormoon heeft invloed op de glucosestofwisseling. Een tekort van dit hormoon leidt tot diabetes (ook gekend als suikerziekte). Welk hormoon zoeken we?