Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag ontwerpen uurwerken "Real Time"

Quizvraag Kunst 8712

© Jim.henderson


Real Time is een kunstinstallatieserie van een Nederlandse ontwerper. Het bestaat uit werken waarin mensen elke minuut handmatig de wijzers van een klok maken en wissen. Ze bestaan uit video's waarin een man achter een doorschijnend scherm de analoge wijzers schildert en weer wegveegt. Welke ontwerper zoeken we?
Pubquiz vragen over Kunst

Quizvraag Kunst
Onder welk pseudoniem is de kunstenaar van o.a. dit kunstwerk in Bethlehem bekend? De ware identiteit van deze kunstenaar is nog steeds onzeker.
Quizvraag Kunst
Dit is een zelfportret van een heel belangrijke kunstenaar op het einde van zijn leven. We zijn op zoek naar de voor -en achternaam van deze kunstenaar.
Quizvraag Kunst
We zien hier 2 menselijke lichamen waarop de techniek plastinatie is toegepast, een techniek die in een wereldwijde tentoonstelling zeer courant werd gebruikt. Deze tentoonstelling kreeg de Engelse benaming 'Body Worlds”. Wat is de meer bekende Duitse benaming van deze vertoning?
Quizvraag Kunst
Er rust tegenwoordig een taboe op heel wat namen, en het zijn niet Grindelwald en Voldemort. Wél bijvoorbeeld: Kevin Spacey. De acteur uit American Beauty en The Usual Suspects haalde zo’n 15 jaar geleden, in tempore non suspecto, als artistiek directeur een Londens theatergezelschap uit het slop, dat in 1929 werd opgericht door een voormalig collega van Spacey, sir John Gielgud. Het theater zelf, dat bestond al in 1818 en werd toen nog het Royal Coburg Theatre genoemd. De populaire naam, waaronder het nu nog steeds gekend is, dankt het aan de kroonprinses die er 15 jaar later haar naam zou aan schenken. Wat is de naam van dit theater in de Borough of Lambeth, dat intussen zijn 200ste verjaardag heeft gevierd, maar dan wel zonder Spacey?