Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag straf bij piraten

Quizvraag Algemeen 8735Soms worden piraten voorgesteld als een bende vrolijke jongens, maar dat was niet altijd het geval. Een mogelijke straf voor iemand die iets mispeuterd had was om aan een touw onder het schip door getrokken te worden. Hoe heet deze bestraffing?
Pubquiz vragen over Algemeen

Quizvraag Algemeen
De demonstratie van het nieuwe Tesla-model ging helemaal de mist in of was dit net een goede marketingstunt... Wat is de naam van deze nieuwe Tesla?
Quizvraag Algemeen
In deze toeristische ronde open we toepasselijk met een toeristische vraag. We zoeken een Australische uitgever van reisgidsen. Hun reisgidsen waren oorspronkelijk bedoeld voor rugzaktoeristen, maar zijn intussen bij een breder publiek bekend. Welke reisgids zoeken we? Op de foto zie je een voorbeeld, uiteraard zonder de naam.
Quizvraag Algemeen
Dit soort ronde vilten tent is typisch voor Mongoliƫ en de rest van Centraal-Aziƫ. Ze worden als woning gebruikt door rondtrekkende veenomaden. In het Mongools heet dergelijke tent een ger, maar wat is de meer algemene naam voor dit soort tent?
Quizvraag Algemeen
Volkswagen gaat zijn legendarische busje in 2020 uitbrengen in een elektrische versie. Van dit ooit iconische busje zijn inmiddels al 6 generaties op de markt gebracht die steeds minder gemeen hebben met de eerste generatie die in de jaren zestig door de hippiegemeenschap in de armen werd gesloten. Wat is de naam van Volkswagens busje?