Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag burgemeester Londen

Quizvraag Politiek 8739

© Chabad Lubavitch


Voor Boris Johnson's premierschap was hij onder andere burgemeester van London van 2008 tot 2016. Wie volgende hem op als brugemeester?
Pubquiz vragen over Politiek

Quizvraag Politiek
In 2000 werd Angela Merkel de eerste vrouwelijke partijvoorzitter van de CDU. Na 18 jaar voorzitterschap heeft ze eind 2018 de fakkel overgedragen aan andermaal een vrouwelijke voorzitter. De 56 jarige Duitse was hiervoor minister-president van Saarland tussen 2011 en 2018 en korte tijd ook secretaris-generaal van de CDU. In Duitsland wordt ze ook wel AKK genoemd. Wie werd opvolgster van Merkel?
Quizvraag Politiek
Op de foto zien jullie de huidige premier van Nieuw-Zeeland. Door de aanslagen die er begin dit jaar gebeurden in Cristchurch, kwam deze premier geregeld in het nieuws. Zo verklaarde ze bijvoorbeeld in maart 2019 om nooit de naam van de dader te noemen en riep ze het volk op enkel de namen van de slachtoffers te gebruiken, zodat zij geëerd worden ipv de dader.
Quizvraag Politiek
Op 28 oktober 2018 won deze extreem rechtse politicus de presidentverkiezingen in Brazilië. Hij is sinds 1 januari 2019 de 38e president van Brazilië. Wat is zijn naam?
Quizvraag Politiek
George Walker Bush was de 43ste president van de Verenigde Staten. Van welke staat was hij gouverneur van 1995 tot 2000 voordat hij president werd?