Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag standbeeld in Montevideo

Quizvraag Geschiedenis 8884U ziet een standbeeld in Montevideo. Wij zoeken de naam van de persoon. Hij vocht tijdens de Uruguyaanse burgeroorlog, waar hij in 1847 werd benoemd tot generaal. In een zoektocht om zijn manschappen zo zuinig mogelijk te kleden kwam hij in het bezit van kledij die eigenlijk bestemd was voor de slachthuizen van Buenos Aires. De rode kleur van deze kledij werd typerend voor zijn strijdmacht. Wie zoeken we?
Pubquiz vragen over Geschiedenis

Quizvraag Geschiedenis
Wat is de naam van de Ierse Republikeinse opstand van 24-30 april 1916 en wordt gezien als één van de belangrijkste gebeurtenissen in de geschiedenis van Ierland? Deze opstand markeert een splitsing tussen het Republikeinse en het algemene Ierse nationalisme.
Quizvraag Geschiedenis
Wat was de bijnaam van Henry McCarty?
Quizvraag Geschiedenis
Ik ben op zoek naar de hoogste ridderorde van het Verenigd Koninkrijk en één van de oudste Europese ridderorden. De ridderorde werd in 1348 ingevoerd door koning Eduard III van Engeland en kent heel wat bekende leden. Zo zijn de koningin van Engeland, de koning van Spanje en de keizer van Japan ridder in de gezochte orde.
Quizvraag Geschiedenis
Wat is de naam van de benzine, waaraan een verdikkingsmiddel is toegevoegd, zodat het beter blijft kleven als de (brandende) spetters ergens tegenaan vliegen? Op die manier vat de onderlaag eerder vlam. Het verlaagt tegelijk de neiging van de benzine tot ontbranden en maakt de verbranding trager. De benzinesoort werd voor het eerst gebruikt tijdens de Slag om Overloon tijdens de Tweede Wereldoorlog. In Vierlingsbeek gooiden P38's van de Amerikaanse luchtmacht zogeheten brandbommen op Duitse stellingen.