Pubquizvragen 2014

43 resultaten

Pubquiz vraag Films 8209

We zien een foto van een Amerikaanse actiefilm van 2014 onder regie van Clint Eastwood. De hoofdrol wordt vertolkt door Bradley Cooper die in de huid kruipt van de Amerikaanse Navy SEAL Chris Kyle, die beschouwd wordt als de dodelijkste schutter aller tijden. De film werd genomineerd voor verschillende oscars, maar kon enkel het beeldje voor de beste geluidseffecten in de wacht slepen. Over welke film hebben we het?

Goed zo !

In 2014 werd de Nobelprijs literatuur uitgereikt aan een Frans auteur. Wie? In z'n aanzienlijk oeuvre onderzoekt deze schrijver onderwerpen als het geheugen, de vergetelheid, identiteit.... In z'n werk haalt hij regelmatig herinneringen uit z'n eigen leven boven. De gedempte, melancholieke toon waarmee hij dat doet is inmiddels een soort handelsmerk geworden.

Goed zo !
Pubquiz vraag Films 7618

We zoeken een Belgische horrorfilm uit 2014 geregisseerd door Jonas Govaerts. De film vertelt het verhaal van een groep scouts die op zomerkamp gaan in de Ardennen in een bos waar ook de weerwolfjongen Kai woont. Zoals meestal het geval is in een horrorfilm draait ook deze film uit op veel bloedvergieten.

Goed zo !
Pubquiz vraag Maleisië 6369

In 2014 verdween een Maleisisch vliegtuig van de radar met 239 passagiers aan boord Het toestel was opgestegen in Kuala Lumpur en was onderweg naar Peking, waar het uiteindelijk nooit aankwam. Geef ons het volledige vluchtnummer.

Goed zo !

In 2014 publiceerde Nederlander Ilja Leonard Pfeijffer zijn in romanvorm gegoten liefdesverklaring aan de stad waar hij woont. Tevens werpt hij op zijn eigen wijze een blik op de migratie-problematiek in Europa. Graag de titel van dat werk, ook de bijnaam van de stad waar Pfeiffer woon- en werkzaam is.

Goed zo !
Pubquiz vraag Films 5886

Film uit 2014 van regisseur Josh Boone, met in de geslaagde hoofdrollen jongmensen Shailene Woodley en Ansel Elgort. Beiden leren elkaar kennen tijdens een praatgroepsessie voor kankerpatiënten. Wat volgt, is een mooi geacteerd en in beeld gebracht portret van twee jonge snaken die elkaar 'vinden' in diverse betekenissen van het woord. Gebaseerd op het gelijknamige boek van John Green, die voor de titel inspiratie vond in een passage uit Shakespeare's 'Julius Caesar'.

Goed zo !
Pubquiz vraag Eurosong 5695
© Albin Olsson

We zoeken de artiestennaam van Tom Neuwirth, die het nummer "Rise like a phoenix" bracht op de Eurovision Song Contest in 2014.

Goed zo !

Onze landgenoot Thierry Neuville startte zijn carrière tijdens het wereldkampioenschap rally in 2009 bij Citroën. Zowel in 2016, 2017 en 2018 werd hij 2 de in de eindstand van het WRC, telkens na de Fransman Sebastien Oger. Voor welk automerk verdedigt hij echter al sinds 2014 de kleuren?

Goed zo !
Pubquiz vraag Films 4696

4A. Deze beklijvende film uit 2013 onder de regie van Steve Mcqueen is de verfilming van de autobiografie van een voormalig slaaf: “Solomon Northup” die in het verhaal een x aantal jaar als slaaf wordt verhandeld en gebruikt. De film won in 2014 de oscar voor de beste film. Wat is de naam?

Goed zo !
Pubquiz vraag Egypte Presidenten 4670

Deze generaal is sinds 8 juni 2014 de president van Egypte. Zijn voornaam is voluit Abdul Fatah Saeed Hussein Khalil. Maar wat is zijn familienaam?

Goed zo !