Pubquizvragen 2014

43 resultaten

De sportvedette won ondermeer de vijfde etappe in de Tour van 2014 en maakte eind dat jaar de overstap naar de Kazachse ploeg Astana. Momenteel rijdt hij voor LottoNL-jumbo. Bekend bij het grote publiek is hij echter door zijn prestaties een kleine tien jaar geleden. In 2008 werd hij namelijk wereldkampioen veldrijden bij de elite en Nederlands kampioen op de weg en in de tijdrit. Wat is de naam van kampioen die we hier zoeken?

Goed zo !
Pubquiz vraag Strips 2831

Vergis u niet. U ziet geen album van Blake en Mortimer, maar wel een parodie. Het leek ons bijna heiligschennis, maar toch konden de strips van Barral en Veys best bekoren. De reeks is genoemd naar de voornamen van beide helden. Hoe heet deze reeks, waarvan eind 2014 het derde album uitkwam?

Goed zo !
Pubquiz vraag Economie 2643

Op 6 november 2014 raakte bekend dat Marc Coucke zijn bedrijf Omega Pharma van de hand deed voor een som van 3,6 miljard euro en dit aan een Amerikaans bedrijf. Maar hoe heet dat bedrijf nu ook al weer?

Goed zo !

We zien hier een Vlaams model, die als allerlaatste Vlaamse op de cover van Playboy pronkt. Wat is de naam van dit Vlaams bikinimodel uit Sint-Katelijne-Waver?

Goed zo !
Pubquiz vraag Voetbal Voetballers Paraguay 2378

Deze extravagante doelman van Paraguay liet op het WK 2014 enkele flaters optekenen. Hij staat ook bekend om graag een strafschop of vrije trap te nemen. Welke doelman zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Voetbal Brazilië Wereldkampioenschap Duitsland 2254

In 2014 won Duitsland het Wereldkampioenschap voetbal in Brazilië. Wie scoorde de winnende goal tegen Argentinië?

Goed zo !
Pubquiz vraag Media 2028

We zoeken de naam van een Engelse acteur, schrijver en comedian. Momenteel presenteert hij een laatavondshow op CBS. In de show doet hij wekelijks een auto-karaoke met een beroemdheid. Vul de naam aan van de show: 'The late late show with...'

Goed zo !
Pubquiz vraag NBC Praatprogramma 1718

Hoe heet het Amerikaans praatprogramma van de NBC gepresenteerd onderstaande acteur en cabaretier? De eerste aflevering was op 2 maart 2009. Op 7 februari 2014 was de laatste show.

Goed zo !
Pubquiz vraag Piraten Schepen 1695

In de serie Black Sails gaat kapitein Flint opzoek naar een Spaans schip vol met goud. Hoe heet dit schip?

Goed zo !
Pubquiz vraag Kiekeboe 1589

Wat is de titel van dit album van Kiekeboe? Het werd o.a. In november 2014 door de radio 1 luisteraars verkozen tot beste stripalbum.

Goed zo !