Pubquizvragen 2015

69 resultaten

Tijd voor een beetje film. We geven de synopsis en het verhaal vanuit de hoofdpersonage. Ojo tis hier wel koud, en ojo we worden aangevallen door indianen. Vluchten dan maar. Hier nen beer, kga hem doodschieten, ahnee hij valt mij aan. Ahnee ik ben verlamd. Ojo iemand vermoord mijn zoon terwijl ik verlamd er op kijk. Kben wel nog verlamd maar kga die persoon proberen vermoorden. Ondertussen haal ik wat slaap in binnenin een paard. Hopelijk krijg ik hiervoor een Oscar.

Goed zo !

Snelle wagens zijn voor de eerste vraag van belang. We zijn namelijk op zoek naar een franse F1 autocoureur. Het belangrijkste deel van zijn carrière reed hij voor het russische ‘Marrusia F1 team’. Veel potten brak hij niet in de sportwereld. Hij kwam in de belangstelling door zijn fatale ongeval in 2014 in Japan. Na een zware crash overleed hij in het ziekenhuis. Hij was daarmee de eerste piloot na Ayerton Senna in ‘94 die overleed aan de gevolgen van een Grand prix crash in Formule 1. Wat was de achternaam van deze autocoureur?

Goed zo !
Pubquiz vraag Acteurs 2809

In de film van Jaco Van Dormael die in 2015 in de zalen kwam, leeft god nog. Hij is niet de meest toegewijde vader, waardoor zijn dochter Ea zijn computer hackt en aan mensen in de hele wereld berichtjes lekt over hun eigen sterfdag. Hierdoor gaan de poppen natuurlijk aan het dansen. ‘Le tout nouveau testament’ is de titel van deze film. Wij willen echter weten wie de rol van god, en dus meteen ook de hoofdrol in deze film, voor zijn rekening neemt.

Goed zo !
Pubquiz vraag Media 2807

Op 20 mei 2015 kwam een einde aan een tijdperk. Dan zond de Amerikaanse zender CBS de laatste aflevering van de Late Show uit, die gepresenteerd werd door de man op de foto. Met 6028 afleveringen van de Late Night en Late Show op zijn palmares, is deze man de langst dienende Amerikaanse talkshowpresentator. Zijn naam graag.

Goed zo !
Pubquiz vraag Acteurs 2794

Deze Britse acteur overleed in juni van dit jaar. Hij speelde mee in meer dan 270 films, vaak als stevig vermomde slechterik. Zijn bekendste rollen zijn ongetwijfeld graaf Dracula, het monster van Frankenstein en graaf Dooku in de Star Wars films. Hij vertolkte de rol van Saruman in de trilogie The Hobbit op zijn 92ste. Wat is de naam van deze geridderde acteur?

Goed zo !
Pubquiz vraag Literatuur 2789

55 jaar na het verschijnen van haar enige vorige roman, “to kill a mockingbird”, kwam in de zomer van 2015 zowaar een tweede boek van Harper Lee op de markt. Het gaat in feite om de eerste draft van “to kill a mockingbird”, die tientallen jaren na het schrijven ervan plots naar boven komt. Er is dan ook heel wat twijfel over de authenticiteit van het boek. Wat is de naam van dit tweede boek van Harper Lee?

Goed zo !
Pubquiz vraag Presidenten 2777

Heel wat opschudding in 2015 toen bleek dat Pierre Nkurunziza zich kandidaat stelde voor een derde ambtstermijn als president, terwijl dat volgens de grondwet niet kan. De opstanden volgden elkaar in sneltempo op, maar werden even snel en met veel machtsvertoon aangepakt door de autoriteiten. In welk land, dat een van de armste ter wereld is, is Nkurunziza begonnen aan zijn derde ambtstermijn?

Goed zo !
Pubquiz vraag Auteurs 2760

Choquerend of revolutionair, de meningen over deze Franse schrijver lopen ver uiteen. Zo kreeg zijn boek ‘platform’ het label expliciet mee omwille van de vele seksuele passages. Begin dit jaar kwam “soumission” of in het Vlaams “onderworpen” uit, over hoe in 2022 een Franse Islamitische president werd verkozen, die dan de sharia zou invoeren. Toeval of niet, maar het boek verscheen op dezelfde dag als de aanslag op Charlie Hebdo. Welke schrijver zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Economie 2756

Wij zouden eerder geopteerd hebben voor de term “maagdentaks”, naar een ander belastingparadijs, de Maagdeneilanden. Uiteindelijk werd de “doorkijkbelasting”, die het federaal parlement op 24 juli van 2015 goedkeurde, bekend onder een andere naam. Welke naam is dat?

Goed zo !
Pubquiz vraag Series 2739

Welke sitcom gaat over een jongetje die afhankelijk is van zijn denkbeeldige vriend?

Goed zo !