Pubquizvragen 2015

69 resultaten

Pubquiz vraag Festivals 2633

In 2015 was deze reeds 74-jargige Britse artiest te bewonderen op Rock Werchter en Pinkpop. met nummers als fourfiveseconds en Eleanor Rigby was hij zeker een van de toppers op het festival. Deze man is een ware legende in de muziek en dat is hij ook volgens de Queen, want sinds 1997 mag hij zichzelf Sir noemen. Wie is deze man toch?

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 2598

Sinds 2015 hebben Gent en Antwerpen een nieuw aantal lagevloertrams van De Lijn. Het gaat om tweerichtingsvoertuigen voor Gent en eenrichtingsvoertuigen voor Antwerpen. Wat is de bijnaam van deze tram gefabriceerd door Bombardier?

Goed zo !
Pubquiz vraag Bieren 2588

In 2015 nam de Leuvense biergigant AB InBev een Zuid-Afrikaans-Amerikaanse rivaal over. Het gaat om één van de grootste overnames van bedrijven ooit, die tussen de grootste en de op één na grootste brouwer. Over welke andere brouwerij hebben we het hier?

Goed zo !

Iedereen was geschokt door de beelden van het aangespoelde kind aan de kust van Bodrum. Wat was de voornaam van deze Koerdische jongen?

Goed zo !
Pubquiz vraag Auteurs 2520

Hij schrijft een boek en doet dit goed. Welke Nederlander kaapte in 2015 de ECI -literatuurprijs weg voor zijn boek "Het Hout"?

Goed zo !
Pubquiz vraag Star Wars 2422

Wat is de naam van de robot die het eerst te zien was in Star Wars: The Force Awakens?

Goed zo !
Pubquiz vraag Acteurs Egypte 2421

In juli 2015 verloren we deze Egyptische acteur. Hij was vooral bekend van Lawrence of Arabia en Doctor Zhivago. Welke acteur zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Wagens 2393

Wie was de CEO bij Volkswagen die ontslag moest nemen toen bekend geraakte dat er 11 miljoen wagens uitgerust waren met sjoemelsoftware die ervoor zorgt dat de uitstoot van schadelijke stoffen tijdens laboratoriumtests lager uitvalt dan in het dagelijks gebruik?

Goed zo !
Pubquiz vraag Tennis 2377

Wie won in januari 2015 de Austrilian Open in het tennis bij de mannen?

Goed zo !
Pubquiz vraag Auteurs Nobelprijs 2354

In 2015 verloren we deze Duitse schrijver en beeldend kunstenaar van Duits-Kasjoebische afkomst. In 1999 ontving hij de Nobelprijs voor de Literatuur. Welke auteur had als bekend werk onder andere 'De blikken trommel'?

Goed zo !