Pubquizvragen 2016

90 resultaten

Iedereen heeft ongetwijfeld al één van de Harry Potter films gezien of één van de boeken gelezen. Maar in 2016 is één van de bekendste acteurs uit de film jammer genoeg gestorven aan kanker. Namelijk Professor Snape. Weten jullie ook de echte naam van professor Snape?

Goed zo !

Wat was de naam van deze wereldberoemde Russische clown? Zijn outfit bestond standaard uit een opvallend grote geblokte pet, een rode dopneus met witte rand, een strogele pruik, een zwart colbert, een te korte krijtstreepbroek en flapschoenen. In 2016 moesten we afscheid nemen van hem.

Goed zo !

Op het Europees kampioenschap vorig jaar (2016) bleek niet België, maar wel Ijsland de verrassing van het tornooi. Ze zijn met nog geen 400.000, die Ijslanders maar voetballen kunnen ze en ook het eerbetoon aan hun spelers kon je best wel indrukwekkend noemen. Het gebeuren mag dan wel in Schotland bedacht zijn, de Ijslanders werden er bekend om. Over welke “klap” hebben we het hier?

Goed zo !

Op 2 mei 2016 gebeurde het onwaarschijnlijke: Leicester werd kampioen in de Engelse voetbalcompetitie. Daardoor moest voetballegende Gary Liniker zijn belofte nakomen en zijn voetbalprogramma presteren in zijn ondergoed. Maar wat is de naam van zijn TV show?

Goed zo !

“#opkuisen” zou onze staatssecretaris voor asiel en migratie Theo Franken zeggen! Maar in welke Franse regio hebben ze dit nogal letterlijk moeten doen, toen in 2016 de jungle van Calais de deuren moest sluiten. Deze regio omvat departement 59 en 62 voor wie daar een hulp aan zou hebben.

Goed zo !
Pubquiz vraag Beurs Aandelen 3142

In het kader van de zogenaamde ‘tax shift’ voerde België dit jaar een belasting van 33% in op meerwaarden op bepaalde financiële instrumenten, zoals beursgenoteerde aandelen, die door particulieren op korte termijn na aankoop opnieuw worden verkocht. Of dat een goede zaak is voor de Schatkist, valt te betwijfelen. De belasting leverde vooralsnog immers niet het verwachte resultaat op én deed de handel in aandelen in kleine bedrijven kelderen. De kans dat de belasting wordt afgeschaft, is daarom zeer reëel. Hoe wordt deze belasting van artikel 90, eerste lid, 13° van het Wetboek Inkomstenbelastingen in de volksmond genoemd?

Goed zo !

Ingewikkeld zou de facebookstatus van dit gebied zijn. Het gebied behoort officieel nog tot Azerbeidzjan, maar is de facto een autonome republiek die dicht aanleunt bij Armenië. Aangezien er in april van 2016 een hevige confrontatie was tussen het Armeense en Azerbeidzjaanse leger raadt buitenlandse zaken ook alle reizen naar dit gebied ten stelligste af.

Goed zo !

Helemaal verrast was deze Chinese zwemster die na haar finale op de 100 meter rugslag bij de vrouwen ontdekte dat ze wel degelijk een bronzen medaille had gewonnen. Welke ongenaakbare Hongaarse ging op dat nummer naar goud?

Goed zo !

Het was voor haar een grote verrassing dat ze niet goud maar slechts zilver wegkaapte op de 200 meter sprint bij de vrouwen. Ze was dan ook bijzonder ontgoocheld en vluchtte na haar aankomst meteen de catacomben in. Wat is de naam van deze Nederlandse sprintbom, die – ook al verrassend - slechts vijfde werd op de 100 meter? (2016)

Goed zo !

Een nog grotere ramp dan het EK voor de rode duivels was de officiële soundtrack van het EK. Door het duo Dimitri Vegas en Like Mike. De neefjes van Lukaku brachten echter een alternatief lied op de ether dat meer succes oogstte. Hoe heette het collectief van de neefjes van lukaku?

Goed zo !