Pubquizvragen 2016

90 resultaten

Pubquiz vraag Olympische Spelen 2854
© Agência Brasil Fotografias

Even terug naar de spelen van Rio. Wie is deze Amerikaanse turnster die op de spelen in Rio maar liefst 5 medailles in de wacht sleepte waaronder 4 gouden en 1 bronzen?

Goed zo !

Tijdens reizen Waes ging Tom in 2016 naar de kleinste democratie ter wereld. Het is een eiland in de zuidelijke Grote Oceaan en heeft maar 54 (2016) inwoners. Welke eiland bezocht Tom Waes?

Goed zo !
Pubquiz vraag BBC Acteurs 2748

De klungelige Spaanse ober in de BBC-sitcom "Fawlty Towers", is overleden in december 2016. Wat is de naam van de Duitsland geboren Sachs in deze serie?

Goed zo !
Pubquiz vraag Fotografie 2745

Deze Britse fotograaf werd wereldberoemd door zijn portretten van jonge, naakte tienermeisjes in een dromerige, wazige omgeving. Zijn werk speelt al jarenlang een voorname rol in het debat over het verschil tussen kunst en pornografie. Midden november betichtte een Franse radiopresentatrice hem ervan haar op dertienjarige leeftijd tijdens een fotoshoot te hebben verkracht. Alhoewel hij de beschuldigingen ontkende, overleed hij twee weken geleden, nadat hij zelf uit het leven stapte. Wat is zijn naam?

Goed zo !

In 2016 moesten we afscheid nemen van de acteur die Maester Aemon speelt in de serie Game of Thrones. Wat is zijn echte naam?

Goed zo !

Wat is de naam van het medicijn dat Maria Sharapova een positieve dopingplas opleverde op de Australian Open in 2016?

Goed zo !

In 2016 kwamen de Panamapapers aan het licht die verschillende prominenten in nauwe schoentjes bracht. Maar welke Canadese dokter bracht op grote schaal dopinggebruik aan het licht bij de Russische deelnemers aan de Olympische Spelen van Londen?

Goed zo !

Vanuit zijn bewondering voor dieren legde Dieter Coppens 8 weken lang zijn lot in de pootjes van dieren die ons al eeuwenlang fascineren, inspireren en helpen. Wat is de naam van deze één-reeks?

Goed zo !
Pubquiz vraag Netflix Moord Moordenaars Documentaires 2656

Alledaags kunnen we het proces rond deze vrouw zeker niet noemen. Zelden heeft een moordproces meer mondiale weerklank gekregen dan de seksmoord op de Britse studente Meredith Kercher in Perugia in het najaar van 2007. Deze Amerikaanse op de foto werd onschuldig bevonden voor de seksmoord. Wat is de voor- en achternaam van deze vrouw? In 2016 kwam er een gelijknamige Netflix documentaire uit.

Goed zo !

2016, een jaar waar er heel veel artiesten zijn overleden. Daarnaast ook prinses Leia uit Star Wars. Weten jullie haar echte naam?

Goed zo !