Pubquizvragen 2016

90 resultaten

Op 8 maart 2016 was het even paniek voor de fans van Game of Thrones. Ze hadden niet door dat het nieuws echter ging over de vijfde Beatle, de producer, ging. Wat was de naam van deze Britse muziekproducent?

Goed zo !

Op 9 februari 2016 werd bekend gemaakt dat de Amerikaanse rapper/producer Pharrell Williams mede-eigenaar wordt van een Nederlands bedrijf dat kleding ontwerpt, laat produceren en verkoopt. Welke bedrijf is dit?

Goed zo !
Pubquiz vraag Babes Skieën Wereldrecord Olympische Winterspelen 1836
© U.S. Ski Team/Doug Haney

Deze Amerikaanse alpineskiester won in het seizoen 2007-2008 de algemene wereldbeker en die op de afdaling. Ze behaalde een gouden medaille op de afdaling op de Olympische Winterspelen van 2010 in Vancouver. Op 24 januari 2016 won ze haar 75e wereldbekerwedstrijd, een verbetering van het record van Annemarie Moser-Pröll. Hoe heet deze alpineskiester?

Goed zo !

De boston globe deed onderzoek naar een grootschalig kindermisbruikschandaal in de Katholieke kerk. Wat is de naam van deze Amerikaans-Canadese film uit 2015 van regisseur Tom McCarthy die begin dit jaar (2016) bekroond werd met de 88e Oscar voor beste film?

Goed zo !
Pubquiz vraag Virus Ziektes Muggen 1749

Wat is de naam van het virus dat voornamelijk wordt overgebracht door vrouwelijke steekmuggen? Het virus is over het algemeen een milde aandoening waar geen behandeling voor is. Er zijn echter aanwijzingen dat besmetting met het virus ernstige gevolgen voor de menselijke gezondheid kan hebben, met name voor de foetus. Op 1 februari 2016 riep de Wereldgezondheidsorganisatie de uitbraak uit tot een internationale noodsituatie.

Goed zo !

In 2015 stond de Geit centraal, maar weet je welk dier centraal staat in het Chinees jaar 2016?

Goed zo !

Wie won de nieuwe lichting van Studio Brussel in 2016?

Goed zo !
Pubquiz vraag Films 1672

Wie speelt de rol Grace in de film 'Broer' van Geoffrey Enthoven? Ze speelde onder andere ook mee in een aantal Indiana Jones films.

Goed zo !

In 2015 startte de Tour de France met een tijdrit in Utrecht. Waar start de Tour de France in 2016?

Goed zo !

Het Eurovisiesongfestival 2016 werd de 61ste editie van deze Europese liedjeswedstrijd. In welke stad?

Goed zo !