Pubquizvragen 2017

87 resultaten

Reeks 1, vraag C: In 2016 waren er heel wat verschillende meningen over de winnaar van de Nobelprijs literatuur. Zo werd Bob Dylan misschien wel de meest besproken winnaar uit de geschiedenis. Maar kunnen jullie ook meepraten over de winnaar van dit jaar? De jury loofde met name zijn emotionele kracht. Welke roman-schrijver zoeken we?

Goed zo !

Deze serie werd wereldwijd het meest gezocht op Google. Van welke Amerikaanse sciencefiction-horrorserie kwam dit jaar (2017) het tweede deel op Netflix?

Goed zo !

Welk duo zien we hier professioneel gefaceswapt. Van de persoon van wie we de snor zien volstaat de voornaam.

Goed zo !
Pubquiz vraag Groenten 3237

Dit is een nieuwe knolgroente op de Vlaamse markt, met een gemengde smaak van appel, peer en watermeloen. Echt nieuw is de groente niet want ze groeit sinds mensenheugenis in het Andesgebergte. Na een eerste testjaar in 2016 is de oogst van 2017 helemaal klaar voor de markt. Welke groente zoeken we?

Goed zo !

In oktober 2017 kwam er een veelbesproken verhaal uit van 2 Brugse hooligans. In het boek wordt er gesproken over hun beste en slechtste herinneringen in 35 jaar hooliganisme. Maar hoe heet dit beruchte boek?

Goed zo !

In december 2017 werden de “#metoo' vrouwen verkozen tot persoon van het jaar door Time magazine. Ook de Ijslandse zangeres Björk besloot in 2017 niet langer haar mond te houden. Welke bekende regisseur werd door haar beschuldigd van seksuele intimidatie?

Goed zo !

We zijn op zoek naar de naam van een televisieprogramma dat dinsdagavond te zien was op één. Hierin ging maker en interviewer Eric Goens op zoek naar 8 fascinerende mensen die uit totaal verschillende werelden kwamen. Zij hadden wel één iets gemeenschappelijk: ze vochten voor erkenning en vrijheid nadat ze door de maatschappij aan de kant werden geschoven. Hoe heet dit programma?

Goed zo !
Pubquiz vraag Frankrijk Presidenten 3211

Op 19 juni 2017 wint de partij opgericht door huidig president van Frankrijk Emmanuel Macron ook de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen. Onder welke naam staat deze partij bekend?

Goed zo !

In april 2017 werd de spelersbus van een Duitse voetbalploeg getroffen door drie explosieven op weg naar hun kwartfinale in de Champions League tegen A.S. Monaco. De wedstrijd werd hierdoor één dag uitgesteld. Over welke Duitse voetbalploeg hebben we het hier?

Goed zo !

Een actua ronde kan helaas niet meer zonder een terroristische aanslag. Dit jaar was dit niet anders want op 22 maart 2017, precies 1 jaar na Brussel, slaan terroristen in Londen toe. Op welke Londense brug zetten terroristen hun dodelijke raid in waarbij ongeveer 40 gewonden vielen?

Goed zo !