Pubquizvragen 2017

87 resultaten

De openingsrit van de Tour 2017 was een tijdrit in Düsseldorf. Welke wielrenner won deze rit met een tijd van 16:04?

Goed zo !

Op 22 mei 2017 vonden er aanslagen plaats in Manchester tijdens een pop-concert. Welke zangeres had net gedaan met optreden bij die aanslagen?

Goed zo !
Pubquiz vraag Londen Rampen 2863

Op 14 juni 2017 is een flatgebouw van 27 verdiepingen volledig uitgebrand. Maar welk jaar staat bekend voor "the great fire of london"?

Goed zo !
Pubquiz vraag Informatica 2847

We zoeken de naam van een ransomware ontwikkeld voor het Microsoft Windows besturingssysteem. Op vrijdagmiddag 12 mei 2017 heeft een uitbraak van dit ransomware plaatsgevonden en het besmette daarbij meer dan 230.000 computers in 150 landen. Welk virus zoeken we?

Goed zo !

Op 13 mei 2017 haalde België een mooie vierde plaats met het liedje 'City Lights' van Blanche. Weet jij haar echte naam?

Goed zo !

Welke Italiaanse wielrenner overleed in april 2017 op 37 jarige leeftijd na een accident op training? Hij kwam onder meer uit voor de wielerteam Lampre en Astana en werd in 2012 uitgeroepen als de winnaar van de giro 2011 nadat Alberto Contador als winnaar werd geschrapt vanwege een positieve dopingtest. Over welke renner gaat het hier?

Goed zo !

Zoals jullie op deze foto kunnen zien is reizen niet altijd een pretje. Welke vliegtuigmaatschappij kwam onlangs in discrediet nadat filmmateriaal aantoonde dat een passagier op hardhandige wijze uit het vliegtuig werd gezet. Welke vliegtuigmaatschap ging hier even de mist in?

Goed zo !

De Verenigde Staten hebben in de strijd tegen terreurgroep Islamistische Staat voor het eerst de MOAB-bom ingezet. MOAB staat voor Massive Ordnance Air Blast. Het is de grootste (niet nucleaire) bom ter wereld. Wat is de meer bekendere naam voor deze bom?

Goed zo !
Pubquiz vraag Spellen 2747

Spelproducent Hasbro had een online stemming georganiseerd over de toekomst van de iconische pionnen in het vastgoedspel. Ruim vier miljoen Monopolyspelers wereldwijd hebben de toekomst van een pion beslecht. Welke pionnen zullen na meer dan 80 jaar verdwijnen?

Goed zo !
Pubquiz vraag Kinderboeken Tekenaars Auteurs 2702

In februari 2017 moesten we afscheid nemen van de schrijver van Nijntje. Weten jullie de naam van deze Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken?

Goed zo !