Pubquizvragen 2018

90 resultaten

De 23e Olympische winterspelen vonden in 2018 plaats in Pyeongchang in Zuid-Korea. Het gastland maakte van de gelegenheid gebruik om een tijdelijke wapenstilstand aan te gaan met buurland Noord-Korea. In welke sport vaardigden de twee in oorlog zijnde landen een gezamenlijk team af?

Goed zo !
Pubquiz vraag Stadions 5202
© Sir48

In 2017 werd het stadion van Tottenham Hotspurt gedeeltelijk gesloopt. Hierna speelde de club eventjes in het Wembley stadium, maar in oktober 2018 kon Tottenham opnieuw terecht in hun eigen stadium. Wat was de naam van het stadion voor de sloop?

Goed zo !
Pubquiz vraag Kunst 5200

Troubleyn. Dit theatergezelschap kwam eind 2018 enkele keren in het nieuws. Het hoofd van dit gezelschap had beschuldigingen gekregen van seksueel misbruik. Lang voor deze betichtingen had hij zich bekend gemaakt door talloze theatervoorstellingen. In 2012 ontstond er al controverse over zijn figuur omdat onder zijn leiding katten omhoog werden geworpen op het Antwerpse stadhuis. Wie zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag  5129

In oktober van vorig jaar (2018), maar ook in maart van dit jaar vonden 2 vliegtuigcrashes plaats in respectievelijk Indonesië en Ethiopië. Deze ongelukken met fatale afloop waren aan elkaar gelinkt doordat ze beiden gebeurden met eenzelfde type vliegtuig. Oorzaak van de problemen was het MCAS-systeem, dit grijpt in als het toestel te hard stijgt en duwt de neus terug naar beneden. Maar welke type vliegtuig kwam hierdoor meermaals in slecht daglicht en werd daarop door verschillende landen aan de grond gehouden? We zoeken de volledige benaming.

Goed zo !
Pubquiz vraag Politiek 5128

Op 25 mei van 2018 trad de nieuwe privacywet GDPR in werking. Maar waarvoor staat het acroniem GDPR?

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 5127

Welke merkfabrikant, die vorig jaar (2018) in een commerciële discussie en boycot zat met de Europese inkoopalliantie Agecore, waar ook Colruyt deel van uitmaakt, is de producent van onder andere volgende merken: Uncle Bens, Whiskas en M&M’s?

Goed zo !
Pubquiz vraag Films 4955
© Wikipedia

We zoeken een western en zwarte komedie uit 2018 onder regie van Jacques Audiard. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van auteur Patrick deWitt. De hoofdrollen worden vertolkt door John C. Reilly en Joaquin Phoenix. Welke?

Goed zo !
Pubquiz vraag Duitsland 4948

Op 26 mei 2018 werd het grootste attractiepark van Duitsland getroffen door een zware brand. Vooral de waterattractie Piraten in Batavia werd hierdoor midscheeps geraakt. In welk attractiepark in Rust, het tweede meest bezochte van Europa, vormen de themagebieden van het park (en spits nu uw oren) de delen van het geheel waarnaar het park verwijst?

Goed zo !

Opschudding in de kunstwereld begin oktober (2018) in New Bond Street, Londen, toen de prent ‘Girl with Balloon’, één van de meest gekende werken van ’s werelds meest mysterieuze artiest, plots naar beneden zakte in het frame. Daarin zat een papierversnipperaar verborgen, die de prent halvelings, jawel, versnipperde. Pech, wanneer je er net voordien meer dan een miljoen pond voor hebt neergelegd. Al kan dat natuurlijk deel van het ganse opzet zijn. Maar pas echt kostelijk zijn de reacties van de toeschouwers op dit beeld. Of die van Banksy zelf, want over hem gaat het, op Instagram: “Going, going, gone.” Volgens het veilinghuis zou het de eerste keer zijn dat een kunstwerk zichzelf vernietigt. En zij zouden het moeten weten, want ze zijn het oudste nog actieve veilinghuis ter wereld (°1744). Hetwelke?

Goed zo !
Pubquiz vraag Netflix 4853
© Aavitus

Van welke dit jaar (2018) uitgebrachte serie van Simpsons-bedenker Matt Groening zag u hier een trailer?

Goed zo !