Pubquizvragen 2018

90 resultaten

... muziek. Ook in de muziekwereld is het schering en inslag om elders een ‘plaatje’ te pikken en te coveren. Hetzelfde gebeurde voor volgend nummer Frankfurt Oder van Duitse zanger Axel Bosse. Wat is de titel van de Nederlandstalige – succesvolle - cover?

Goed zo !

Sentatie in Berlijn dit jaar toen een Keniaanse loper brandhout maakte van het oude wereldrecord op de marathon. Hij finishte in 2u01:39, en deed zo de volle 1:18 van het record van zijn landgenoot Dennis Kimetto uit 2014. Wie is deze topatleet?

Goed zo !

Een sportvraag uit ons rijkgevulde archief en niet eens zo’n moeilijke. In 2012 vroegen we naar de Olympische Winterspelen van 2002. “In Salt Lake City!” roept u met z’n allen in koor. Helaas gaat onze vraag niet over 2002 maar wel over 2018. “In PeyongYang!” roepen jullie nu ongeduldig. Maar ook dit antwoord zoeken we niet. Wel de naam van de Belg die onze enige medaille daar, een zilveren, veroverde. Het was al geleden van in 1998 dat ons dat nog eens lukte. Niet zo moeilijk, zeker als we er als tip bijgeven dat het in de discipline snelschaatsen/massastart was.

Goed zo !
Pubquiz vraag Atletiek 4472
© Wikipedia

Op de Europese kampioenschappen atletiek te Berlijn in 2018 heeft de 4X400 m aflossingsploeg goud behaald. De Belgian Tornados bestonden in de finale uit de drie Borlees en de wereldkampioen 400 m bij de junioren. Wie is deze wereldkampioen of wie was de vierde loper in de finale?

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 4471
© Quirit

Bart Vertenten werd in oktober 2018 aangehouden en in verdenking gesteld van criminele organisatie en private corruptie in het onderzoek naar een criminele organisatie, witwaspraktijken en private corruptie in het Belgische voetbal. Wat was echter de naam van zijn advocaat die ervoor zorgde dat Raskin vervangen moest worden?

Goed zo !
Pubquiz vraag Acteurs Oscars 4470

Wat is de naam van deze Britse acteur die in 2018 een Oscar won voor beste acteur voor zijn rol als Sir Winston Churchill in Darkest Hour?

Goed zo !

De naam van deze wielrenner die in 2018 de ronde van Lombardije won is fonetisch dezelfde als de voornaam van een fictieve blauwe vogel. Wat is de naam van deze wielrenner.

Goed zo !
Pubquiz vraag Auteurs 4466

We zoeken de naam van een Vlaams schrijver? In 2018 won hij de Hercule Poirotprijs met 'Niets erger dan spijt', een misdaadroman die sterk autobiografisch is omdat hij er de strijd om euthanasie van zijn eigen moeder in verwerkte

Goed zo !
Pubquiz vraag Films 4326

Film Fest Gent ging van start met deze film van de jonge Gentse filmmaker Lukas Dhondt. De film is geïnspireerd door een waargebeurd verhaal en gaat over Lara, een 15-jarig meisje dat niets liever wil dan ballerina worden. De uitdaging om dat doel te bereiken wordt nog groter gemaakt doordat Lara geboren is in het lichaam van een jongen. Naam graag van deze film.

Goed zo !

De winnende goal (3-2) van Chadli tegen Japan bracht de Rode Duivels naar de kwartfinales. Door dit trauma voor de Japanners maakte hun openbare omroep een documentaire hierover. Onder welke titel?

Goed zo !