Pubquizvragen 2019

80 resultaten

Pubquiz vraag Algemeen 7087

De demonstratie van het nieuwe Tesla-model ging helemaal de mist in of was dit net een goede marketingstunt... Wat is de naam van deze nieuwe Tesla?

Goed zo !
Pubquiz vraag Acteurs 7062

Wie speelt de Joker in de gelijknamige film van DC Comics die dit jaar in de zalen kwam? Je kent de acteur ook van zijn rollen uit Gladiotor, Walk the Line en The Master. Voor zijn rol in the Joker wordt de acteur getipt voor een Oscar in 2020.

Goed zo !
Pubquiz vraag Politiek 7038
© Chris McAndrew

Door de Brexit werd er zodanig veel over gepraat, dat je deze naam misschien al uit uw geheugen hebt verbannen. We zoeken niet Boris Johnson, de leider van de conservatieve partij in Groot-Britannie. Maar wel de leider van de grootste oppositiepartij, namelijk Labour.

Goed zo !
Pubquiz vraag Games 6962
© Google

Het streamen van films en series raakt bij ons meer en meer ingeburgerd. Technologiebedrijven zien meer en meer het voordeel in van dit streamen en zo wil ook Google hier een graantje van meepikken. Bij de nieuwe dienst van Google speel je rechtstreeks vanop de servers van de technologiereus, dit in tegenstelling tot de klassieke game die je op een cd moest aankopen of downloaden. Wat is de naam van deze dienst?

Goed zo !
Pubquiz vraag Politiek 6894
© Chris McAndrew

Na het pensioen van John Bercow, is deze Brit sinds november 2019 de Speaker van het Britse Lagerhuis. Wat is zijn naam?

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 6822
© The Public Relations Department

Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun mag zich sinds 4 mei 2019 de koning van Thailand noemen. Na het overlijden van zijn vader op 13 oktober 2016 vond een jaar van nationale rouw plaats. Tot Maha zich klaar voelde om gekroond te worden, nam een regent de leiding over het land. Maha draagt de koninklijke titel Somdet Phra Chao Fah Maha Vajiralongkorn Boroma Orasathirat en is generaal in het Thaise leger, admiraal van de marine en Air Chief Marshal bij de luchtmacht, waarbinnen hij een eigen squadron heeft op Don Muang RTAFB in Bangkok. Eind augustus kwam hij uitgebreid in het nieuws nadat het koningshuis foto’s verspreidde van de officiële maitresse van hun vorst. Hoe luidt de meer gekende en gelukkig voor ons ook kortere vorstelijke naam van Maha?

Goed zo !
Pubquiz vraag Wielrennen 6821
© Mogens Engelund

In het kletsnatte Yorkshire eindigden er op het afgelopen WK (2019) slechts 46 renners. Met Greg van Avermaet als beste Belg op een achtste plaats is dit een WK dat de Belgen snel zullen vergeten. Misschien zijn er ondertussen al een paar die dit WK verdrongen hebben, want we vragen jullie of jullie nog de winnaar kennen?

Goed zo !
Pubquiz vraag Politiek 6820
© Foto-AG Gymnasium Melle

De Brexit loert nu dan echt om de deur. De soap kent een aantal ster-acteurs die niet zouden misstaan in de eerder aangehaalde soaps in deze ronde. Wie vertegenwoordigt de EU als onderhandelaar in deze elegante constructie?

Goed zo !
Pubquiz vraag Architectuur 6815
© Montrealais

We naderen stilletjes aan de vervollediging van dit bekende gebouw. Voor welk meesterwerk van Gaudi (1852-1926) werd de definitieve bouwvergunning pas in 2019 afgeleverd?

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 6774
© OpenStreetMap Contributors

In oktober 2019 werden er 39 dode lichamen gevonden in een koelcontainer die van ZeeBrugge kwam. In welk Engels graafschap werden de lichamen aangetroffen?

Goed zo !