Pubquizvragen 2020

39 resultaten

Amerikaanse opperrechter

Ze was een bekende Amerikaanse opperrechter die bekend stond om haar progressieve standpunten. Bij haar benoeming was ze de tweede vrouw die een plaats kon verwerven in het Hooggerechtshof. In 2020 overleed ze op 87-jarige leeftijd.

Goed zo !
Pubquiz vraag Wielrennen Ronde van Frankrijk 7895
© Jérémy-Günther-Heinz Jähnick

We zoeken een Wielrenner. Zijn palmares is vrij uitgebreid. In 2015 won hij de ronde van Vlaanderen, in 2017 het EK op de weg, in 2019 Gent Wevelgem en in 2020 won hij de eerste etappe van de ronde van Frankrijk. Welke coureur zoeken we hier?

Goed zo !
Pubquiz vraag Muziek 7876

Het wereldrecord voor het meeste woorden spitten in 30 seconden staat sinds januari 2020 op naam van Eminem. Maar liefst 229 woorden rapt hij in 30 seconden. In welk nummer doet hij dit?

Goed zo !
Pubquiz vraag Formule 1 7869

Op 29 november 2020 crashte deze wagen hard door de vangrail na een botsing op de baan en vloog in brand. De hogercrash gebeurde op het circut van Bahrein. De racer overleefde de crash wonderwel. Wat is zijn naam?

Goed zo !
Pubquiz vraag Voetbal 7868

Op 25 november 2020 overleed de Argentijns profvoetballer Diego Maradonna aan een hartstilistand. Zijn bekendste goal was die in de kwartfinale van het WK'86 tussen Engeland en Argentinië. Hoe noemde Diego zelf die goal?

Goed zo !
Pubquiz vraag Netflix 7867

Deze Netflix- reeks over het schaakwonder Beth Harmon, staat nog maar één maand online en is nu al maar liefst 62 miljoen keer bekeken. Een nieuw record. Weet jij de titel van deze serie die iedereen terug aan het schaken zet?

Goed zo !
Pubquiz vraag Wetenschap 7866

Virgin heeft voor het eerst in een test twee passagiers met succes vervoerd in een nieuw transportsysteem. Het is een transportsysteem waarbij capsules door een buizensysteem reizen waarin een zeer lage druk heerst. Wat is de naam van dit nieuwe vervoersmiddel?

Goed zo !
Pubquiz vraag Nederland Corona 7865

Corona beheerste alle aspecten van ons leven in 2020. Ook de viering van de verjaardag van koning Willem-Alexander krijgt door de coronacrisis een heel ander karakter. In 2020 kreeg Koningsdag een tijdelijke andere naam. De welke?

Goed zo !
Pubquiz vraag  7851

Begin 2020 was er opnieuwe een ware internethype. Een combinatie van (profiel)foto's voor verschillende socialemediaplatformen waarbij je telkens het beste van jezelf laat zien. Professioneel opgekleed om de droomjob te krijgen via LinkedIn, vriendelijk familiaal op Facebook, hip vintage op Instagram en een tikkeltje uitdagend voor afspraakjes via Tinder. Hoe heette deze challenge?

Goed zo !
Pubquiz vraag Basketbal 7842

De LA Lakers zijn na 10 jaar opnieuw de beste basketbalclub ter wereld. MVP LeBron James droeg de titel op aan Kobe Bryant, de betreurde Lakers-legende, die 10 jaar geleden voor de vorige titel zorgde en begin 2020 omkwam in een helikoptercrash. Tegen wie wonnen de LA Lakers de finale?

Goed zo !