Pubquizvragen 2022

54 resultaten

een van de oudste veldritten van Nederland die ophoudt

Na 46 edities werd in 2022 bekend dat één van de oudste veldritten van Nederland ophoudt te bestaan. De organisatie kon immers geen nieuwe overeenkomst afsluiten met Flanders Classics, de overkoepelende organisatie van de Superprestige. In welke gemeente, waar in 1991 het WK werd georganiseerd, zal er vanaf nu geen veldrit meer gehouden worden?

Goed zo !
Kate Middleton een nieuwe titel
© The Royal Navy

Door het overlijden van de Queen zijn er opnieuw wat verschuivingen in titels van de Britse koninklijke familie. Zo heeft ook Kate Middleton een nieuwe titel gekregen, namelijk de titel die traditioneel gegeven wordt aan de vrouw van de troonopvolger. Welke titel is dat?

Goed zo !
harttransplantatie

De 57-jarige Amerikaan David Bennett haalde begin 2022 het wereldnieuws. Hij onderging als eerste mens ooit een succesvolle harttransplantatie met een – weliswaar genetisch gemanipuleerd – dierlijk hart. Ondanks de initieel succesvolle operatie overleed Bennett enkele maanden later toch. De oorzaak is onduidelijk. Van welk dier, dat genetisch dichter bij de mens staat dan dat men misschien zou denken, ontving Bennet het hart?

Goed zo !
Nederlandse band stopt 2022

Na 41 jaar besliste deze Nederlandse band om er mee op te houden. Elementen uit de soul, blues en rock worden tot een eigen geluid gecombineerd in de meer dan twintig albums die de groep uitbracht. Welke band ziet u?

Goed zo !
Snakebite darts

In januari werd deze Schot met als bijnaam Snakebite voor de tweede keer wereldkampioen. Hij is vooral bekend door zijn kleurrijke kleding en kapsel en door een door zijn eigen vrouw geverfde slangenkop op zijn hoofd. Wat is zijn naam?

Goed zo !
ploeg opnieuw in Premier League

We zoeken de naam van de club die na meer dan 20 jaar vagevuur in de Engelse tweede klasse in 2022 opnieuw in de Premier League uitkomt. De grote succesperiode van de club dateert uit de jaren tachtig toen hij een landstitel en tweemaal winst in Europcup I behaalde. Naam graag van deze club die één van de twee betrokken clubs was bij het Hillsboroughdrama.

Goed zo !
auteur ‘Bezonken rood’

In mei 2022 stierf één van de bekendste Nederlandstalige schrijvers op 82-jarige leeftijd. Zijn boeken ‘Bezonken rood’ en ‘Geheime kamers’ zijn klassiekers in onze literatuur. Hoe heet deze man?

Goed zo !
president Filipijnen

In 2022 kozen de Filipijnen een opmerkelijke nieuwe president. Hij is immers de zoon van de man die van 1965 tot 1986 het land bestuurde. Die vader regeerde als dictator gedurende meer dan 20 jaar over het land en leidde het naar een economische crisis en veel armoede. Wij willen graag de naam van de nieuwe president en oud-dictator.

Goed zo !
record basketbal

In februari van 2023 werd een record van meer dan 40 jaar oud verbroken. In een wedstrijd met de Los Angeles Lakers rondde Lebron James immers de kaap van 44.149 punten in duels van de reguliere competitie of de play-offs. Wij willen graag weten van welke legendarische basketbalspeler hij het record afsnoepte?

Goed zo !
Vader Abraham
© G.Lanting

De man die u hier ziet, overleed in november 2022. Als vader Abraham zette hij het Nederlandse lichte lied en de smurfen op de kaart. We vragen naar zijn echte naam.

Goed zo !