Pubquizvragen 2022

54 resultaten

metrisch systeem

Het metrisch systeem heeft vier nieuwe voorvoegsels om het immens grote of het enorm kleine weer te geven. We geven de twee voor de grote getallen mee: ronna en quetta. Voor de kleinste getallen werd de zepto en de yocto ingevoerd, waarbij het getal op respectievelijk de 21e en de 24e plaats na de komma staat. Welke voorvoegsels gebruiken we nu voor de 27e en 30e plaats bij de kleine getallen?

Goed zo !
fictief land Twitter
© @gaspardooo

Op Twitter is een compleet fictief Europees land uitgevondenb, dat al snel een heel eigen leven ging leiden. Het begon toen een Fransman die de spot dreef met de berucht slechte aardrijkskundige kennis van Amerikanen door een fictief land op een kaart van Europa te plakken. Wat is de naam van dit fictief land?

Goed zo !
doodgeschoten Iraanse vrouw

Deze Iraanse vrouw overleed nadat zij op 21 september 2022 in Mehrshahr, Karaj, door geweervuur werd getroffen tijdens de Iraanse protesten van 2022. Haar dood werd breed uitgemeten in de internationale media, en is zo een symbool geworden van vrouwenemancipatie in Iran. Wat is haar naam?

Goed zo !
zoon Rihanna

Zangeres Rihanna beviel in mei van 2022 van een zoon. Welke rapper is de vader?

Goed zo !
werelduurrecord 2022
© Nicola

Deze Italiaa heeft een monsterlijk werelduurrecord gereden op de wielerbaan van Grenchen. De renner van Ineos legde 56,792 kilometer af en deed daarmee zelfs beter dan het record van Chris Boardman (56,375) dat niet meer gehomologeerd is. Wie is deze man die het record verbeterde op 8 oktober 2022?

Goed zo !
knuffelbeer 2022

Dit karakter komt uit een horror-game, Poppy Playtime. De blauwe pop was een schattig knuffeltje, maar werd door experimenten een bloeddorstige moordenaar. Ondertussen is het zeer populair geworden bij kinderen als knuffelbeer. Wat is de naam van dit monster?

Goed zo !
storm Nederland 2022

In februari 2022 trok er een intense extratropische cycloon over Nederland. In Nederland heeft de storm vijf mensen het leven gekost. Welke naam kreeg deze storm?

Goed zo !
AI kunst

"Question mark in space on a horse", dit was de zoekterm om deze afbeelding te genereren met een AI tool. De tool is een kunstmatig intelligentieprogramma dat beelden creëert uit tekstuele beschrijvingen. Sinds september 2022 is het beschikbaar voor het brede publiek. Over welke tool hebben we het hier?

Goed zo !

Dit topmodel liet haar jurk "opspuiten" op de catwalk in Parijs. Tijdens een defilé van het modehuis Coperni in Parijs heeft ze een jurk op haar lichaam laten spuiten voor de ogen van het publiek. Wat is de naam van dit topmodel?

Goed zo !
Netflix serie seriemoordenaar

“Niet te bekijken” en “misselijkmakend” maar toch de beste nieuwkomer op Netflix van 2022. De reeks vertelt het verhaal van een seriemoordenaar in al zijn gore details en verdeelt recensenten én kijkers. Over welke Ameriaanse seriemoordernaar gaat deze serie?

Goed zo !