Pubquizvragen 2022

54 resultaten

de draaischijf

In de draaischijf raken drie innig verbonden levens vermalen. Door kunst en collaboratie, lafheid en nietsontziende ambitie. Het is een nieuwe roman die uitkwam in 2022. Van wiens hand is dit boek?

Goed zo !
valsspelen bij schaken
© Andreas Kontokanis

Op 4 september 2022 moest Magnus Carlsen in de derde ronde heel verrassend zijn meerdere erkennen in zijn 19-jarige tegenstander. Later beschuldige wereldkampioen Carlsen openlijk van valsspelen. Wat is de naam van zijn tegenstander?

Goed zo !
WK wielrennen 2022
© Granada

Na het rood in de Vuelta, nam Remco Evenepoel ook de regenboogtrui trui mee uit Australië. In welke stad in Australië werd Remco wereldkampioen wielrennen in 2022?

Goed zo !
gevonden schip Antarctica

In maart 2022 werd het wrak van dit schip in opmerkelijk goede staat aangetroffen door onderzoekers van een Britse expeditie op de bodem van de Weddellzee, op 3.008 meter diep. Het schip was de barkentijn waarmee Ernest Shackleton in 1914 naar Antarctica reisde in zijn poging het continent over te steken. Wat is de naam van dit schip?

Goed zo !
neergestoken auteur
© Ken Conley

De auteur van ‘De duivelsverzen’ - is op 12 augustus 2022 aangevallen in de staat New York, vlak voor hij een lezing zou geven over artistieke vrijheid. Hij werd neergestoken en lag nadien een tijd aan de beademing. Wat is de naam van deze auteur?

Goed zo !
Queen Elizabeth II

Op 8 september 2022 overleed koningin Elizabeth II. Ze was meer dan 70 jaar koningin van het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. Haar privésecretaris Edward Young werd als eerste op de hoogte gebracht via het plan dat in werking trad. Wat is de naam van dit plan?

Goed zo !
Algemeen

Op 22 juni werd er in Nederland een landelijke manifestatie tegen het absurde stikstofbeleid van de landelijke overheid georganiseerd. Op die dag komen boeren uit heel Nederland samen om een duidelijk signaal af te geven. In welk gemeente was dit?

Goed zo !

Deze plant is de nagel aan de doodskist van elk openbaar bestuur belast met het onderhoud van de wegbermen. Ze is afkomstig uit Oost-Azië, maar doet het ook hier erg goed. Te goed zelfs, want de metershoge plant die een groen dicht scherm vormt waar bijna niets onder groeit, staat op de lijst van de 100 meest invasieve soorten. Met een wortelsysteem tot 3 meter diep en 7 meter lang, is ze bijna niet uit te roeien. Wat is de naam van deze plant die in 2022 niet meer uit het straatbeeld te krijgen is?

Goed zo !
John De Mol

Toen in januari 2022 in Nederland een schandaal losbarstte rond grensoverschrijdend gedrag in onder andere The Voice sierde een opvallende affiche de dag erna de Nederlandse kranten. De vrouwen uit het bedrijf van de Nederlandse televisiemaker John De Mol maakten hem duidelijk dat het probleem niet bij hen ligt. Hoe heet het mediabedrijf van John De Mol waarover ze het hebben? Onder meer de televisiezenders SBS6 en Net5 en radiozenders Radio 10 en Radio 538 maken er deel van uit.

Goed zo !
Eurosongfestival Oekraïne

Zoals verwacht won Oekraïne het Eurovisiesongfestival 2022 in Italië. De folk-rapgroep Kalush Orchestra mocht zicht uitroepen tot winnaars. Met welk liedje wonnen ze?

Goed zo !