Pubquizvragen 2023

29 resultaten

game gebaseerd op Dungeons & Dragons

We zoeken voor deze vraag een computerspel ontwikkeld en uitgegeven door Larian Studios (uit België). Het is het derde deel in de serie, gebaseerd op het Dungeons & Dragons tafelblad-rollenspelsysteem. Graag de titel deze rol-play?

Goed zo !
acteur Oppenheimer

Welke acteur speelt de rol van J. Robert Oppenheimer in de film uit 2023 die zich richt op de gebeurtenissen rondom het Manhattan Project en de ontwikkeling van de atoombom?

Goed zo !
Streamingdienst Black Mirror

"Joan Is Awful" is de eerste aflevering van het zesde seizoen van de serie Black Mirror. In deze aflevering volgen we Joan (Annie Murphy) terwijl haar leven in realtime wordt aangepast tot een televisieserie met Salma Hayek in de hoofdrol. Deze serie ziet ze op een parodie van Netflix. Graag de naam van deze fictieve streamingdienst.

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 9127

Een trip naar wrak van Titanic is fout gelopen in juni 2023. Een kleine onderzeeër met Britse miljardair en vier andere mensen raakten vermist. Wat is de naam van de onderzeeër van het bedrijf Oceangate?

Goed zo !
sprong bij hoogspringen
© AlanSiegrist

Op 13 maart 2023 overleed een pionier uit het hoogspringen op zijn 76e. De Amerikaan introduceerde een revolutionaire techniek om richting de mat en de lat te lopen en te springen. Graag de naam van het type sprong dat je op de foto ziet.

Goed zo !
geboortenaam van Paus Benedictus XVI

Op de laatste dag van 2022 moesten we afscheid nemen van Paus Benedictus XVI. Begin dit jaar werd hij begraven in Vaticaanstad. Wat is de geboortenaam van Paus Benedictus XVI?

Goed zo !
olieproject Alaska

In de Verenigde Staten heeft president Joe Biden het controversiële olieproject in Alaska goedgekeurd. Het bedrijf ConocoPhilips zou tot 180.000 olievaten per dag kunnen produceren. Wat is de naaam van dit omstreden olieproject?

Goed zo !
Pubquiz vraag Banken 9122
© Minh Nguyen

Op 10 maart 2023 ging één van de belangrijkste geldschieter van Amerikaanse techindustrie failliet. De bank hielp vooral jonge startende bedrijven in die industrie. Wat is de naam van deze bank?

Goed zo !
regisseur All quiet on the western front

De Oscar voor beste internationale film 2023 gaat niet naar de Belgische inzending ‘Close’ van Lukas Dhont, maar naar ‘All quiet on the western front’ (‘Im Westen nichts neues’). Van welke regisseur is deze viervoudig oscar-winnende film?

Goed zo !
beste film oscars 2023

De topfavoriet is met 7 Oscars de grote winnaar van de Academy Awards 2023. Regisseurs Daniel Kwan en Daniel Scheinert mochten onder meer de prijs voor Beste Film en Beste Regie in ontvangst nemen en Michelle Yeoh, Jamie Lee Curtis en Ke Huy Quan kregen een Oscar voor hun acteerprestaties in de film. Wat is de titel van de film?

Goed zo !