Pubquizvragen aardrijkskunde

677 resultaten

Welke Amerikaanse staat met hoofdstad Montgomery wordt hier aangeduid op de kaart?

Welke Amerikaanse staat met hoofdstad Montgomery wordt hier aangeduid op de kaart?

Goed zo !
Land met als hoofdstad Antananarivo

We stotteren niet, maar de hoofdstad van het land is effectief Antananarivo, maar het land is bij veel (jonge) mensen vooral bekend door Alex, Marty, Melman en Gloria. Welk land zoeken we?

Goed zo !
hoofdstad Kenia

In 1900 werd de stad volledig platgebrand omwille van een grote pestuitbraak onder de bevolking. De stad werd nadien volledig opnieuw opgebouwd en nu, iets meer dan 100 jaar later, wonen er al meer dan 4 miljoen mensen. We hebben het hier over de hoofdstad van Kenia. Hoe heet de hoofdstad van Kenia?

Goed zo !
één van de bekendste watervallen ter wereld

We zoeken één van de bekendste watervallen ter wereld. Ook behorend tot de grootste watervallen, echter niet door de hoogte, maar wel door de breedte en door de hoeveelheid water die passeert. De waterval bestaat in feite uit 3 delen, namelijk de Horseshoe Falls, de American Falls en de Bridal Veil Falls. Als we nog meer zeggen geven we het echt weg, dus welke waterval zoeken we?

Goed zo !
nieuwe naam Rhodesië

Onlangs veranderde Turkije zijn naam op Internationaal niveau van Turkey – (Kalkoen in het Engels) naar Türkiye. Andere landen deden dit al veel eerder. Tot 1980 spraken we van Rhodesië. Onder welke naam kennen we het land nu?

Goed zo !
zee tussen Groenland en Canada

Welke zee, hier aangeduid op de kaart, is een deel van de Noord-Atlantische Oceaan? Het ligt tussen Groenland en Canada.

Goed zo !
gemeente Vogue

Vogue is naast een bekend modetijdschrift ook een Franse gemeente. In welke Franse streek bevindt zich het dorp Vogüé?

Goed zo !
hoofdstad Kreta

Athene is de hoofdstad van Griekenland, dat is algemeen gekend. Maar wat is de hoofdstad van het eiland Kreta?

Goed zo !
fictief land Europa

Vraag een Amerikaan of hij België kent en de kans is groot dat hij beweert dat het een mooie stad is. Bij wijze van grap bedacht twitteraar @gaspardooo daarom een compleet fictief Europees land, dat al snel een heel eigen leven ging leiden, compleet met volkslied en een voltallige Olympische delegatie. Hoe heet dit fictief land?

Goed zo !

Welk Deens eiland is het grootste eiland ter wereld?

Goed zo !
Duits gebergte
© ErnstA

Welk Duits gebergte wordt omsloten door deze rivieren: in het wersten de Saar, in het noorden de Moezel, in het oosten de Rijn, in het zuiden de Nahe. Het bevindt zich in de staat Rheinland-Pfalz en in dit grote plateau is de top de ERBESKOPF, 816 m hoog.

Goed zo !
zandbank ligt noordwestelijk ten opzichte van Nederland

Deze zandbank is een ondiepte in de Noordzee, ten oosten van Noord-Engeland. De zandbank ligt noordwestelijk ten opzichte van Nederland. De naam is afkomstig van de oude benaming van een vissersboot. De bank is bijna 300 kilometer lang en bevindt zich zowel in het Britse, Deense, Duitse, als Nederlandse deel van het continentaal plat. Hij is ontstaan tijdens de laatste ijstijd. De bank rijst uit circa 40 meter diep water op tot 13 meter onder de zeespiegel, en is dus circa 27 meter hoog. De bodem bestaat grotendeels uit zand. Ten noorden ervan liggen de Fladengronden. De naam?

Goed zo !
gemeente in het Portugese district Lissabon

We gaan naar Portugal, een gemeente in het Portugese district Lissabon aan de voet van het gelijknamige gebergte. De gemeente heeft een totale oppervlakte van 319 km² en telde 377.835 inwoners in 2011. De stad ontstong al bij de Kelten, kwam onder de Moren tot bloei en is gekend door verschillende prachtige paleizen waarvan je enkele voorbeelden ziet. De Naam?

Goed zo !
bergpas

Het is de bergpas tussen het Zwitserse Martigny in Val d'Entremont en de Valle d'Aosta in Italië. Dat is in de Walliser en Penninische Alpen, in het zuidwesten van Zwitserland en het noordwesten van Italië. Over de weg kan alleen van begin juni tot eind oktober worden gereden. In de winter is de weg afgesloten. Onder de pas, op ongeveer 1900 meter hoogte, ligt de gelijknamige tunnel. Geef de volledige naam van deze pas.

Goed zo !
zee in het Midden-Oosten

Op de foto zie je een zee in het Midden-Oosten. Geef de naam van deze zee?

Goed zo !