Pubquizvragen algemeen

546 resultaten

Dit Italiaanse bedrijf produceert al sedert de jaren ’20 racewagens en sedert de jaren ’50 ook sportwagens voor het grote publiek. Pareltjes als de 3500 Gran Turismo, de Ghibli en de Quattroporte zijn door dit automerk ontwikkeld. Tegenwoordig is het merk onderdeel van de Fiat-groep, maar maakt het nog steeds wagens waar wij enkel van kunnen dromen. Welk automerk zoeken we?

Goed zo !

Elk jaar komt deze groep van ongeveer 150 man, bestaande uit politieke, academische en industriële zwaargewichten uit de westerse wereld, samen. De inhoud van deze conferenties is steeds geheim en heeft als doel dat iedereen vrij zijn mening kan geven over de huidige wereldsituatie en ideeën kan opperen over waar ze naar toe willen. Deze groepering is genoemd naar het Nederlandse hotel waar de eerste samenkomst plaatsvond in 1954. Hoe heet deze groep?

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 3063

Elk vrij en rechtschapen mens die zoekend is en het licht wil ontvangen, kan in principe toetreden tot deze groepering. Elk lid mag van zichzelf zeggen dat hij deel uitmaakt van deze organisatie, maar hij mag de identiteit van andere leden niet onthullen. Bekende leden zijn onder andere Siegfried Bracke en Marijn Devalck. Over welke grote, wereldwijd verspreidde organisatie, waarvan de passer en winkelhaak het symbool zijn, hebben we het hier?

Goed zo !

Dankzij de thans aan populariteit winnende legging kunnen we vaker getuige zijn van het verschijnsel waarbij de kleding van de vrouw zodanig strak om de schaamstreek zit dat het woord liplezen een heel andere dimensie krijgt. Met welke Engelse term wordt dit fenomeen aangeduid?

Goed zo !

Deze piercing is genoemd naar de gemaal van de Britse koningin Victoria. De man liet naar verluidt deze piercing aanbrengen om zijn penis vast te zetten in zijn broekspijp waardoor er geen bobbel in de kruisstreek zichtbaar was. De werkelijke oorsprong van deze piercing ligt in de New Yorkse SM-scene begin jaren zeventig. Naam graag van deze piercing.

Goed zo !

Het filmpje dat jullie hier zien, vormt een duidelijk voorbeeld van het stockholmsyndroom, een psychologisch verschijnsel waarbij de gegijzelde sympathie krijgt voor de gijzelnemer. In het filmpje zagen jullie een Oostenrijks meisje dat werd gevangen door haar gijzelnemer Wolfgang Priklopil. Wat is de volledige naam van dit Oostenrijks meisje?

Goed zo !

In augustus 2017 werd Europa opnieuw opgeschrikt door zinloos geweld: een jongeling scheurde met een bestelwagen over de Ramblas in Barcelona met als doel zoveel mogelijk mensen van het leven te beroven. De bestelwagen werd gehuurd door zijn broer die zichzelf aangaf bij de politie, zijn jongere geradicaliseerde broer sloeg op de vlucht, later werd bekend gemaakt dat hij één van de doodgeschoten daders was bij de aanslag in Cambrils. Kennen jullie zijn naam en dus ook die van zijn broer? Familienaam volstaat.

Goed zo !

Onder het motto ‘pedofiele gevoelens kies je niet, pedofiele daden wel’ lanceerde de overheid een online platform en een hulplijn voor mensen met pedofiele gevoelens. Wat is de naam voor dit platform?

Goed zo !

De tentoonstelling is door het Bureau International des Expositions geclassificeerd als gespecialiseerde tentoonstelling. Het onderwerp van Expo 2017 is Toekomstige energie. De Expo liep van 10 juni tot en met 10 september 2017. In welke hoofdstad is deze gehouden?

Goed zo !

Na het zien van dit fragment weten we dat deze jongeling een logische beroepskeuze maakte. Wie gaat hier volledig los?

Goed zo !

Hoera! Prins William en Kate verwachten een derde kindje. Weet jij de voornamen van de eerste twee kindjes?

Goed zo !

In 2014 is Doña Fabiola Fernanda María-de-las-Victorias Antonia Adelaida de Mora y Aragón, kortweg koningin Fabiola van ons heengegaan. Zij was als vrouw van Boudewijn en kunstminnende vrouw vrij populair. Ook bij ons vind je veel fans, fans die vast en zeker wel weten hoe oud zij uiteindelijk geworden is?

Goed zo !

Als jullie weten dat een papier van formaat A4 297mm lang en 210mm breed is. Welk formaat heeft dan een stuk papier dat 52mm lang en 37mm breed is?

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 2945

Jullie zien hier een logo van iets waar vermoedelijk meer dan een kwart (en misschien zelfs veel meer) wekelijks mee in aanraking komt. Waarvan is dit het logo?

Goed zo !

Een stel dat 50 jaar getrouwd is viert welk soort jubileum?

Goed zo !