Pubquiz vragen Algemeen

546 quizvragen over Algemeen

In 1983 bracht Casio een uurwerk op de markt met het concept van ’triple Ten’: 10 jaar batterij, 10 bar onder water en mag vallen van 10 meter hoogte. Welke reeks van uurwerken had dit concept en zien we hier op de foto?

Goed zo !

Een kieszak is de persoon die hier een deel van zijn mannelijk lichaam portretteert. Hoe heet het fenomeen waarvan prachtige panorama's op subtiele wijze veredeld worden met harige balzakken?

Goed zo !


In welk land werden er in juni 2015 heel wat mensen vermoord op het strand van twee toeristische hotels? Hierbij kwamen zeker 37 mensen om.

Goed zo !


Quizvraag Vliegtuigen Ongeval 1550

Tijdens vlucht 9525 kwamen 150 mensen om het leven door een zelfmoord missie van de co-piloot op 24 maart 2015. Van welke maatschappij was dit toestel?

Goed zo !


Quizvraag Amerika Leger 1529

Wie zien we hier in de propagandaprent om het Amerikaanse leger te vervoegen?

Goed zo !


Quizvraag Parijs 1527

We zijn op zoek naar de begraafplaats in het 20ste arrondissement van Parijs waar onder meer Chopin, Bizet, Karel Appel, Oscar Wild, Edith Piaf en Jim Morrison begraven liggen.

Goed zo !


Quizvraag Algemeen 1526

De laatste jaren wordt meer en meer gebruikt gemaakt van het vondelingenluik in Antwerpen. Alle kinderen die hierin worden achtergelaten en niet binnen vastgestelde termijn worden opgehaald door de rechtmatige ouders krijgen de achternaam 'De Kleine'. Welke vzw is verantwoordelijk voor dit vondelingenluik?

Goed zo !

Op 3 augustus 2015 viel bij de renovatie van de koningin Julian brug het stalen brugdek samen met de 2 bouwkranen op de aanliggende panden terecht. In welk dorp speelde dit tafereel zich af?

Goed zo !


De oprichter van de sociaalnetwerksite Facebook Mark Zuckerberg heeft op Facebook bekendgemaakt dat zijn vrouw Priscilla is bevallen van een dochter. Wat is de naam van zijn dochtertje?

Goed zo !


Hoe heet de geestelijke beweging die gebaseerd is op het boek Dianetics uit 1950 dat is geschreven door de Amerikaan L. Ron Hubbard? Enkele bekende aanhangers zijn Tom Cruise, Katie Holmes, John Travolta en Lisa Marie Presley.

Goed zo !


Filters

Auto
Royalty