Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vragen architectuur

Filter op niveau van de vragen: Alle niveaus - Makkelijk - Gemiddeld - Moeilijk


Quizvraag Londen 1959We zoeken de naam van het evenementencomplex in Zuidoost Londen waar Michael Jackson in 2009 50 optredens zou geven. Dit complex was vroeger gekend als de Millennium Dome maar omwille van financiële problemen werd het hernoemd naar een gelijknamig Brits telecombedrijf. Tijdens de Olympische spelen van 2012 zullen hier ook een aantal wedstrijden plaatsvinden.Quizvraag Italië, Vaticaanstad, Architecten 1909In één van de boeken van Dan Brown gaat Robert Langdon in Rome op zoek naar ontvoerde kardinalen en gestolen antimaterie. Een fictief verhaal waarbij Rome maar net aan een catastrofe ontsnapt. Misschien had u zelf al eens het geluk de historische locaties te bezoeken die in de film dienst doen als decor. Weet u dan ook wie de architect was van het Sint-Pietersplein?Quizvraag Dam, Rivieren, China 1858Deze Chinese dam in de Jangtsekiang is 's werelds grootste waterkrachtcentrale en dam. De constructie begon in 1994 en de stuwdam was in 2006 voltooid. Wat is de naam van deze dam?Quizvraag Kastelen, Duitsland 1477We zoeken de naam van een kasteel gelegen in Beieren, gebouwd in de tweede helft van de 19e eeuw in opdracht van koning Ludwig of Lodewijk II van Beieren. Het is het beroemdste bouwwerk van Lodewijk II en met zo'n 1,3 miljoen bezoekers per jaar een van de populairste toeristische attracties van Duitsland.
Quizvraag Oostenrijk, Architecten 1475Naar welke Oostenrijkse kunstenaar en architect is onderstaande huis genoemd? Hij stond vooral bekend om de door hem ontworpen, kleurrijke gebouwen en was voorvechter van een mens- en milieuvriendelijke bouwwijze.Quizvraag Museums, Architecten 1401Welke Belgische architect bouwde het Kröller-Müller museum te Otterloo, Nederland?Quizvraag Expo, Atomium, Amerika 1366Vier jaar nadat ze op Expo 58 het Atomium onthulden, werd er in de Verenigde Staten ook een groot bouwwerk neergepoot. Hoe noemde dit bouwwerk?Quizvraag Architecten 1330Wie is de architect voor de tuinen van het kasteel van Versailles voor Lodewijk de XIV?
Quizvraag Londen 1329Hoe heet het gebouw, dat de vorm heeft van een augurk, zien we hier op foto? Het gebouw gelegen in Londen is afgewerkt is in 2003?