Pubquizvragen economie

113 resultaten

Pubquiz vraag Economie 2386

Om het absenteïsme in bedrijven aan te pakken, hanteren ze een score. Dit is de formule: B= S² x D. S staat voor het aantal periodes afwezig. De D voor het totaal aantal dagen van afwezigheid. Hoe noemt deze factor?

Goed zo !
Pubquiz vraag Vliegtuigen Israël 2277

Wat is de naam van de nationale luchtvaartmaatschappij van Israël? Het hoofdkantoor bevindt zich op Ben Gurion International Airport nabij Tel Aviv.

Goed zo !
Pubquiz vraag Aandelen Beurs 2120

Wanneer aandelen omhoog gaan gebruikt men de term stierenmarkt. Er kan zich ook een periode voordoen waarin aandelenkoersen langdurig in een dalend patroon zitten en er wijdverspreid pessimisme heerst. Dit kan voorkomen als de economie in een recessie zit, of daar op af lijkt te stevenen. Hoe noemt men zo’n markt?

Goed zo !
Pubquiz vraag Basketbal 2062

Niké haalde aan dat ze in december 2015 een levenslang contract hebben afgesloten met een Amerikaanse top basketballer. Volgens de Amerikaanse sport pers gaat het om het duurste sponsorcontract in de geschiedenis. Welke sporter zoeken we hier?

Goed zo !
Pubquiz vraag Vliegtuigen 2008

Wat is de naam van deze man? Hij is de oprichter van de Virgin Group.

Goed zo !
Pubquiz vraag Rusland Duitsland Frankrijk Italië Japan 1970

In 1975 werd de G6 opgericht. De groep omvatte het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan en de Verenigde Staten. De G7 werd gevormd in 1976. Vanaf 1998 zijn er regelmatige bijeenkomsten met Rusland, waarmee de G8 een feit werd. Welk land kwam er in 1976 bij zodat het de G7 werd?

Goed zo !
Pubquiz vraag Wagens Automerken 1889

Welk automerk is het enige dat door België geproduceerd werd?

Goed zo !
Pubquiz vraag Amerika 1881

Dit is een logo dat fungeerde als collectief teken voor de opwekking van elektriciteit in de Verenigde Staten en andere landen voor meer dan zeven decennia. Wat is de naam van dit figuurtje dat voor het eerst gebruikt werd door de Alabama Power Company?

Goed zo !
Pubquiz vraag Automerken Wagens 1811

In de auto-industrie hoor je wel eens spreken over de PSA-groep. Welke 2 bekende automerken vormen samen de PSA-groep?

Goed zo !
Pubquiz vraag Economie 1713

Hoe heette het bedrijf AGORIA vroeger? Het is een federatie die in 1946 werd opgericht en op haar hoogtepunt 1200 ondernemingen groepeerde uit de metaalverwerkende nijverheid, de elektrische constructie en de verwerking van kunststoffen. Wat was die naam van dit bedrijf voor dat hij de naam Agoria kreeg?

Goed zo !
Pubquiz vraag Vliegtuigen Duitsland 1698

Hier zien we een vliegtuig genoemd naar een Nederlandse vliegtuigfabrikant dat failliet ging in 1996. De Nederlandse restant is nu een fabrikant van vliegtuigonderdelen. Hoe heet dit merk?

Goed zo !
Pubquiz vraag Geld Uitvinders 1662

Welke bekende reeds overleden man stond op het briefje van 100 frank?

Goed zo !
Pubquiz vraag Fotografie 1591

We zijn op zoek naar de multinationale onderneming opgericht in 1881 die furore maakte in de prille fotografiewereld. Het 1e fototoestel voor het grootte publiek werd gelanceerd met de slagzin, you press the button, we do the rest. Wat is de naam van dit wereldberoemde cameraatje?

Goed zo !

In 2000 ontstond pan-Europese beursmaatschappij door de fusie van de beurzen van Parijs (ParisBourse), Brussel (Brussels Exchanges) en Amsterdam (Amsterdam Exchanges). Hoe heet deze beursmaatschappij?

Goed zo !
Pubquiz vraag Banken 1573

We zien hier het wapenschild van een bekende joods – Duitse familie, deze staat vooral bekend als een bankeirsfamiulie, ayer Amschel stuurde zijn zonen naar verschillende steden om daar een filiaal uit te bouwen. Welke familie zoeken we?

Goed zo !