Pubquizvragen fauna

148 resultaten

Pubquiz vraag Dieren Honden 7516

Deze schattige viervoeter is een ijverige, actieve, en krachtige jachthond. Het is een kindvriendelijk en altijd vrolijk en energiek hondenras. Allemaal gemakkelijk op te sommen maar van welk hondenras zien jullie hier een afbeelding?

Goed zo !
Pubquiz vraag Dieren 7479
© Francis C. Franklin

Sommige exotische diersoorten gedijen goed bij ons en zorgen hier voor overlast. Deze kleurrijke eend doet echter geen vlieg kwaad. Wat is de naam van deze vogel die zich blijkbaar niet enkel in het verre oosten thuis voelt?

Goed zo !

Deze vlinders zijn witte, middelgrote vlinders met een beperkte zwarte tekening op de vleugels. Er zijn drie soorten die deze naam krijgen. Een grote, een kleine en een kleine geaderde. Ze zijn niet zo kieskeurig op vlak van biotoop. Je vindt ze immer zowel in landbouwgebieden, natuurgebieden als parken en tuinen. De kleine variant is de meest voorkomende dagvlinder in Vlaanderen. Hoe heet deze vlinder?

Goed zo !
Pubquiz vraag Dieren 7387
© Yves Picq

We zijn op zoek naar een familie van halfapen waarvan de soort met een ringstaart in zowat elke dierentuin te zien is. In het wild leven deze viervoeters alleen in Madagaskar, al komt de bruine variant ook in de Comoren voor. Hoe heet deze familie die ook wel ‘echte Lemuren’ wordt genoemd?

Goed zo !
Pubquiz vraag Vogels 7345
© Alan D. Wilson

Deze zeevogel heeft een groot verspreidingsgebied in de Noordzee en de Atlantische Oceaan. Ze duiken op spectaculaire wijze naar vis en kunnen dat met een snelheid van100 km/uur als ze zich laten vallen. Wat is de naam van deze gestroomlijnde zeevogel?

Goed zo !
Pubquiz vraag Dieren 7286

Op de foto zien we hier een schattig konijntje. Een vrouwelijk konijn wordt een moer genoemd een mannelijk een rammelaar. Maar hoe wordt naast een kitten het jong van een konijn genoemd?

Goed zo !
Pubquiz vraag Dieren 7262
© Conversano Isabella

Voor vraag 5 zijn we op zoek naar een paardenras dat zijn oorsprong vind in Slovenië. Ze worden donker geboren en witter met de jaren. Je kan ze overal ter wereld bewonderen, maar één van de bekendste plaatsen is toch de Spaanse rijschool in Wenen. Welk paarden ras zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Vissen 7227

De meer prikkelbare vis uit onze Noordzee is het onderwerp van de volgende vraag. Deze baarsachtige graaft zich in in het zand loerend op prooien. Naar menselijke gewoonte trapt de mens er letterlijk soms in in onze prachtige badplaatsen. De vis heeft 5 a 6 doornige vinstralen die een pijnlijke en zeldzaam dodelijke prik als gevolg hebben. Hoe heet deze kleine sloeber?

Goed zo !
Pubquiz vraag Pokémon 7220
© Erzengel

Dit diertje zou je tussen een lijst van pokémons kunnen zetten zonder argwaan te wekken. Toch is het een bestaand diertje. Deze salamander blijft in een soort larvale toestand waardoor hij zo’n vreemd uiterlijk heeft. Ze worden tot 30 cm groot en komen uitsluitend onderwater in diepe meren van mexico voor. Hoe heet deze outsider?

Goed zo !
Pubquiz vraag Dieren 7203
© Sandy Rae

De Limecola balthica is een in zee levend tweekleppig weekdier. Ze worden tot 30 millimeter groot en we herkennen ze aan hun brede, eivormige schelp met toegespitste achterzijde. Het schelpoppervlak is glad, zonder sculptuur. De kleur is variabel, de concentrisch gestreepte schelpen zijn bleekwit, geel, oranje of roze gekleurd. De top is vaak wat donkerder. Hoe heet dit veelvoorkomend schelpje?

Goed zo !
Pubquiz vraag Dieren 7113
© Soltera

Sinds mensenheugenis wordt chemische castratie bij paarden gedaan om hen voor hun omgeving betrouwbaarder en veiliger te houden.. Nu gooi ik de bal naar jullie: Hoe noem je een hengst die gecastreerd werd en dus met lege zakken verder moet?

Goed zo !
Pubquiz vraag Fauna 7032
© Stan Shebs

Dit is de witte dolfijn, maar dat kon je misschien zelf al zien op de foto. We zoeken de andere naam voor dit soort dolfijnen. De naam is afgeleid van het Russich voor wit. Dus een streepje voor bij degene die het Russisch machtig zijn.

Goed zo !
Pubquiz vraag Slangen Dieren Reptielen 6887

Een streepje fauna kan nooit geen kwaad. We zoeken de Engelstalige naam van de gifslang uit de familie van de koraalslangachtigen. Typerend aan deze slang is de blauwzwarte kleur van de binnenzijde van zijn bek. De kleur van de schubben is grijs tot olijfgroen en meestal heeft hij een beige tot bruin-witte buik. De slang kan tot 4 meter lang worden en is daarmee de langste gifslang in Afrika. De slang is overigens ook de snelste slang ter wereld, op korte afstand kan hij een snelheid tot 20km/h halen. Is fauna niks voor jou? Dan kan je gerust ook antwoorden met een StuBru-DJ die vooral furore maakt in de hiphopscene, een attractie in Phantasialand of met één van de bijnamen van Kobe Bryant.

Goed zo !
Pubquiz vraag Dieren Vogels 6829
© Doug Janson

We zijn op zoek naar een familie van vogels uit de orde van de zangvogels die zijn uitgedost met zeer weelderige veren. De vogels zijn stevig gebouwd met een vrij zware snavel en krachtige poten en tenen en variëren van in grootte tussen een spreeuw en een kraai. Tot de familie behoren onder andere de bruine & de zwarte sikkelsnavel. Mocht dit nog te moeilijk zijn dan kan je ook antwoorden met een televisieprogramma uit de jaren ‘90 van de Nederlandse zender AVRO of met een gedeelte van een hit van Meatloaf.

Goed zo !
Pubquiz vraag Dieren Vogels 6783
© Doug Janson

Leenwoorden zijn uit alle talen van de wereld ook in het Nederlands opgenomen, zo dankt ook deze bijzondere groep papegaaien zijn Nederlandse naam aan de oorspronkelijke Indonesische benaming. De vogel heet ook zo in het Maleisisch en betekent ook nijptang, verwijzend naar hun bijzonder sterke, kromme snavel. Typisch bij deze papegaaien is dat alle soorten een kuif hebben - al dan niet in dezelfde kleur - die bij agressie, angst en opwinding overeind wordt gezet.. Wat is de naam van deze papegaaiensoort?

Goed zo !