Pubquizvragen fauna

148 resultaten

Dit poezelige diertje zal je niet meteen vinden in je vijver. Het betreft de Sepia officinalis) is een van de bekendste soorten inktvissen. Ze worden tot 50 cm groot en afhankelijk van de emotie veranderen ze van kleur. Het is een veelvoorkomend dier aan de Nederlandse en Belgische kust, vooral in de open wateren als Noordzee en Oosterschelde, maar ook in de Noord-Atlantische Oceaan, de Oostzee en de Middellandse Zee. Wat is de nederlandse naam voor de sepia officinalis?

Goed zo !

Een dashond, zoals we één zien op de projectie, zijn van die honderassen die enkel en alleen bestaan omdat de mens ze schattig vindt. Ze werden oorspronkelijk voor de jacht gebruikt omdat ze een goed instinkt hebben. Tegenwoordig zijn ze nuttiger om voor de deur te leggen tegen de tocht. Hoe heet die honderas?

Goed zo !
Pubquiz vraag Dieren 3985

Na Naya is er een tweede wolf die sinds deze zomer in ons land rondloopt. Volgens DNA-onderzoek is het wel degelijk een mannetje. Wat is de naam die deze wolf kreeg?

Goed zo !

Het usutu-virus is een arbovirus: het wordt uitsluitend verspreid door steekmuggen. Het werd in 1959 ontdekt in Afrika en de eerste Europese uitbraak vond in 2001 plaats in Oostenrijk. Daarna verspreidde het zich snel en ondertussen werd het al vastgesteld in onder andere Spanje, Nederland en België. In 2016 en 2017 vielen tal van vogels ten prooi aan het Usutu syndroom. Vooral één bepaalde vogel is er heel gevoelig voor en was hiervan het grootste slachtoffer. Over welke vogel hebben we het?

Goed zo !

Op deze foto zien jullie een vliegsoort die niet enkel gekend staat om het feit dat het zo ongelofelijk klein is maar daarnaast is het ook gekenmerkt door heel gespierde poten. Omdat het vliegje zo dikke poten heeft, is het vernoemd naar een bekende acteur en bodybuildkampioen. Naar wie is dit vliegje vernoemd?

Goed zo !

Welke communautaire vogel zien we hier?

Goed zo !

Naar jaarlijkse traditie vond ook begin dit jaar Het Grote Vogelweekend plaats. Hierbij telden meer dan 33.500 Vlamingen de vogels in hun tuin. De huismus stond dit jaar op nummer 2 en de vink op nummer 3. Maar welke vogel stond dit jaar op nummer 1?

Goed zo !

Een gecastreerde hengst noemt met een ruin, maar hoe noemt men een gecastreerde haan?

Goed zo !

Dit eeuwenoude runderras hier op de foto is vooral herkenbaar aan de witte band tussen de voor-en achterpoten. Verder is het dier rood of zwart van kleur. Wat is de naam van dit runderras?

Goed zo !
Pubquiz vraag Dieren 3785

We zijn op zoek naar het Frans kippenras gekenmerkt door zijn rode kam witte veren en blauwe poten. Zoals de Franse vlag. Welk kippenras zoeken we?

Goed zo !

Deze prachtige sierwatervogel, oorspronkelijk uit Azië, heeft zich inmiddels over heel de wereld verspreid. Ook in onze wateren zien we hem af en toe. Vooral het mannetje valt op de zijn kleurenpracht en kuif. Wat is de naam van deze eend?

Goed zo !
Pubquiz vraag Dieren 3675

We zoeken een ander woord voor rooibok. Het is één van de meest algemene antilopesoorten in Afrika ten zuiden van de Sahara. Een slanke, middelgrote antilope met een lange nek. De vacht is roodbruin of geelbruin van kleur, De onderzijde is wit van kleur. Ook loopt er een verticale zwarte streep van de staart over het achterste, en een streep over de bovenzijde van de staart.

Goed zo !

Wat is de volledige naam van deze vogel? Het is de meest wijdverspreide soort van zijn familie. De vogel is een opvallende verschijning door zijn blauwzwarte verenkleed met lange buitenste staartveren en door zijn grote wendbaarheid in de vlucht tijdens de jacht op vliegende insecten. Een groot deel van zijn leven brengt hij in de lucht door. Het is een trekvogel die grote afstanden aflegt.

Goed zo !

Wat is de naam van deze slang? De naam slaat op de felle kleuren. Hij is zeer giftig.

Goed zo !

Naam van deze vlinder?

Goed zo !