Pubquizvragen films

438 resultaten

Iedereen kent nog de film Finding Nemo van Pixar. In 2016 komt er een nieuwe film over een ander figuurtje uit Finding Nemo. Wat is de naam van dit blauw visje?

Goed zo !

Wat is de naam van de Britse filmprijs waarvan we hieronder het logo zien? De prijsuitreiking wordt gehouden in het Royal Opera House in Londen. Voor 2008 vond de prijsuitreiking plaats in de bioscoop Odeon Leicester Square

Goed zo !
Pubquiz vraag Oscars Acteurs 1829

Deze Duits-Oostenrijks acteur won al twee maal een oscar voor beste mannelijke bijrol. Eerst voor Inglourious Basterds en in 2013 voor zijn rol in Django Unchained. Wat is zijn naam?

Goed zo !

Deze Australische actrice werd tweemaal genomineerd voor een Oscar, in 2004 voor haar hoofdrol in 21 Grams en in 2013 voor haar rol in The Impossible. Wie is deze Australische die 23 jaar geleden debuteerde in de soap Home and Away?

Goed zo !

Deze Canadese regisseur daalde in 2012 met de bathyscaaf Deepsea Challenger af naar de bodem van de Marianentrog. Vijftien jaar eerder vereeuwigde hij zijn naam als regisseur van een film over die andere duikboot, de Titanic. Wat is zijn naam?

Goed zo !

Hoe heet de Brits-Almerikaanse dramafilm met Antony Hopkins en Emma Thompson uit 1993, die gebasseerd is op de gelijknamige roman van Kazuo Ishiguro? Hij werd genomineerd voor 8 oscars.

Goed zo !
Pubquiz vraag Academy Awards 1791

We zien hier een fragment uit een film uit 2004 met racisme en sociale spanningen in LA als centraal thema. De film won 3 Academy Awards in 2006. In de cast ondermeer Matt Dillon, Sandra Bullock, Don Cheadle & Ryan Philippe. De titel graag.

Goed zo !

De boston globe deed onderzoek naar een grootschalig kindermisbruikschandaal in de Katholieke kerk. Wat is de naam van deze Amerikaans-Canadese film uit 2015 van regisseur Tom McCarthy die begin dit jaar (2016) bekroond werd met de 88e Oscar voor beste film?

Goed zo !
Pubquiz vraag Western Quentin Tarantino Acteurs 1732

In 2012 werd de western Djang unchainend van Quentin Tarantino op de wereld losgelaten. Wie speelde Django in deze filmkraker?

Goed zo !

Wat is de thuis stad van Bruce Wayne, ook wel gekend als Batman?

Goed zo !

We zijn opzoek naar een film uit 1992. De film is geïnspireerd door de film Long hu feng yo (city on fire). Volgende afbeelding kan ook helpen. Welke film zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Filmstudio Leeuw Uitgestorven Dieren 1693

De Berberleeuw is uitgestorven in 1960. Eén van de laatste Berberleeuwen was de ster van een Amerikaanse filmstudio. Tot op vandaag gebruiken zij het brullende hoofd van hun “Leo the Lion” als opener van elke film. Weet jij welke filmmaatschappij de Berberleeuw in haar logo voert?

Goed zo !
Pubquiz vraag Films 1672

Wie speelt de rol Grace in de film 'Broer' van Geoffrey Enthoven? Ze speelde onder andere ook mee in een aantal Indiana Jones films.

Goed zo !
Pubquiz vraag Walt Disney Pinkokkio 1656

Iedereen kent ongetwijfeld de Disney klassieker 'Pinokkio'. Dit verhaal handelt over de poppenmaker Gepetto die ervan droomt om zijn pop Pinokkio tot leven te laten komen. Wanneer een toverfee hier dan min of meer voor kan zorgen krijgt Pinokkio ook een krekel als metgezel, zeg maar raadsman met zich mee. Maar wat was nu weer de naam van die raadsman/krekel?

Goed zo !

We zijn op zoek naar de naam van het personage gepeeld door Kevin Spacey die de rol van seriemoordenaar speelt in de film Seven. Zijn naam wordt in Engelstalige juridische teksten vaak gebruikt voor een verdachte of slachtoffer anoniem te beschrijven.

Goed zo !