Pubquizvragen films

438 resultaten

film over John Forbes

We zoeken een Amerikaanse film uit 2001 over het leven van de wiskundige John Forbes, die aan schizofrenie leed. Deze rol werd gespeeld door Russell Crowe. De film ontving in 2002 maar liefst vier Oscars. De film werd geregisseerd door Ron Howard. Welke film?

Goed zo !
Oscar beste film 2022

De oscars van 2022 zullen vooral in ons herinnering blijven door de slag van Will Smith aan Chris Rock. Smith won later op die avond zijn eerste oscar voor beste acteur. Voor welke film won hij deze oscar?

Goed zo !
ongeval filmset 2021

In oktober 2021 gebeurde er een tragisch ongeval op de filmset van ‘Rust’. Cameravrouw Halyna Hutchins werd er ‘per ongeluk’ neergeschoten toen de acteur die we zoeken een wapen liet afgaan, dat had moeten geladen zijn met losse flodders. Hoe heet de acteur die we zoeken?

Goed zo !
superheldenfilm 2018

Black Panther is een superheldenfilm die in 2018 door Marvel werd uitgebracht en zodanig goed werd onthaald dat hij als eerste film van dat genre genomineerd werd voor een Oscar voor Beste Film. Helaas overleed de acteur die de rol van The Black Panther op zich nam in 2020 aan een zware ziekte, waardoor het onduidelijk is of er nog een opvolger zal komen. Wat is de naam van deze acteur?

Goed zo !
verfilming Frank Herbert

In 1965 verscheen het eerste boek in wat later een hele reeks science fiction boeken zou worden. Deze boekenreeks, geschreven door Frank Herbert vertelt het verhaal van Paul Atreides, een briljante en begaafde jongeman die tot grootse dingen is voorbestemd en de toekomst van zijn volk veilig moet stellen. Wat is de naam van de recente verfilming die in september 2021 in België in première ging met Timothée Chalamet en Zendaya in de hoofdrol?

Goed zo !
Oscars 2021

In 2021 werden in Los Angeles voor de 93e keer de Oscars uitgereikt. Welke film won drie Oscars, waaronder die van beste film en regie?

Goed zo !
The Bridge on the River Kwai

De Engelse acteur die we zoeken was een van de meest geliefde acteurs van zijn generatie. Hij speelde onder andere mee in “The Bridge on the River Kwai”, “Doctor Zhivago” en “A Passage to India”. Wij zoeken de naam van deze Engelse acteur die de titel “Sir” kreeg en overleed in 2000.

Goed zo !
hollywooddebuut Van Groeningen

Het Hollywooddebuut van regisseur Felix Van Groeningen raakt zowel pers als publiek. Met dit op ware feiten gebaseerde verhaal van een vader en zijn zoon die wegglijdt in een alles verterende drugsverslaving sleepte de film reeds heel wat internationale prijzen in de wacht. Over welke film hebben we het hier?

Goed zo !
Italiaanse filmacteur
© Spencerhilldb

Mario Girotti, geboren in 1939 is een Italiaanse filmacteur. Hij maakte vooral furore in de komische variant van het genre spaghettiwestern, waarin hij vaak een duo vormde met collega-acteur Bud Spencer. Onder welk pseudoniem kennen we de acteur?

Goed zo !
Italiaanse actrice

De Italiaanse actrice die we zoeken werd geboren in Tunesië in 1938 en gold als antwoord op Brigitte Bardot. Ze speelde in 1968 in de film “Once upon a time in the West” en in “The Pink Panter” uit 1964. Wie zoeken wij?

Goed zo !
Italiaanse western uit 1966

Het verhaal van deze film speelt zich af in een spookstadje aan de Mexicaanse grens. Alleen de uitbater van een plaatselijke saloon en zijn meisjes zijn er achtergebleven. Afwisselend wordt de spookstad bezocht door een bende onder leiding van majoor Jackson en een bende Mexicaanse bandieten. Op een bepaald moment arriveert er een vreemdeling met een doodskist die hij altijd bij zich heeft en waarin een machinegeweer verborgen zit. Wij vragen de naam van de Italiaanse western uit 1966, die genoemd is naar de naam van de vreemdeling.

Goed zo !
regisseur A Perfect World

Wij vragen de naam van de regisseur van volgende vijf films: A Perfect World, True Crime, Space Cowboys, Mystic River en Changeling.

Goed zo !
Pubquiz vraag Films 8430

Het verhaal dat zich in deze film afspeelt gaat over twee cowboys die verliefd worden en wier relatie over een tijdspanne van 20 jaar gevolgd wordt. Doordat in de jaren 60 homoseksualiteit in hun milieu niet werd aanvaard voelden beiden zich gedwongen tot een dubbelleven. Geef de titel van deze film die in 2006 in de Belgische bioscopen te zien was.

Goed zo !
Pubquiz vraag Films 8411

Een film uit de oude doos kan men zeggen, maar zeker nog niet versleten. Hij werd gedraaid in 1959 en is de derde verfilming van een roman van Lew Wallace. Geef de titel van deze film die een recordaantal van 11 Academy Awards won en geregisseerd werd door William Wyler.

Goed zo !
Pubquiz vraag Films 8399

Een dramafilm waarvan de opnames begonnen in 2002 en werden afgewerkt in 2013, is het verhaal waarin een jongen van het eerste leerjaar tot zijn 18 jaar wordt gevolgd. De relatie met zijn ouders, stiefouders en vrienden wordt belicht en het vormen van een eigen identiteit. Geef de titel van deze film geregisseerd door Richard Linklater.

Goed zo !