Pubquizvragen films

438 resultaten

Pubquiz vraag Oscars 8389

De film waarover we het hebben bracht reeds meer dan 2,7 miljard dollar op en verscheen pas in 2009. De film won twee Golden Globes en drie Oscars. De film speelt zich af in de toekomst op een buitenaardse planeet met een inheemse bevolking. Over welke 3D sciencefictionfilm van James Cameron hebben we het?

Goed zo !
Pubquiz vraag Musicals 8381

Een muzikale film over een meisje dat verliefd wordt op haar dansleraar die ze leert kennen tijdens een vakantie met har ouders. Ze leert van hem een heel sensuele Latijns- Amerikaanse dans: de Mambo. Over welke film uit 1987 hebben we het hier?

Goed zo !
Pubquiz vraag Quentin Tarantino 8353

Het verhaal in deze film speelt een paar jaar na de Amerikaanse burgeroorlog. Twee premiejagers reizen met een postkoets door Wyoming en kloppen ergens aan om te mogen schuilen tegen een sneeuwstorm. Zo komen enkele personen samen die elk wel iets te verbergen hebben. Geef de titel van deze film uit 2015, geregisseerd door Quinten Tarantino.

Goed zo !

Een film uit 1921 onder regie van Charlie Chaplin, waarin hijzelf de rol speelt van een arme man met goede bedoelingen. Hij pikt een achtergelaten baby op en besluit hem te verzorgen wanneer hij het briefje vindt dat bij de baby achtergelaten werd. Over welke film hebben we het hier?

Goed zo !

De acteur Alec Baldwin kwam op donderdag 21 oktober 2021 in het nieuws, doordat hij op een filmse een schot had gelost met een rekwisiet. De 42-jarige cameravrouw Halyna Hutchins kwam hierbij om het leven. Op de scène van welke film gebeurde dit ongeluk?

Goed zo !
Pubquiz vraag Acteurs 8307

Op 29/02/2012 overleed de Britse acteur en zanger die we zoeken. Van 1965 tot 1971, was hij lid van The Monkees, een pop/rockgroep uitsluitend geformeerd vanwege de televisieserie over de popgroep. Voor de jongere garde hier vanavond aanwezig: de persoon die we zoeken draagt dezelfde naam als het personage uit de films van Pirates of the Caribbean op de foto.

Goed zo !
Oscar Hattie McDaniel

Op 29/2/1940 sleepte deze verfilming van het gelijknamige boek van Margaret Mitchell 8 van de 13 Oscarnominaties in de wacht. Meest opvallend was de Oscar voor de actrice Hattie McDaniel (te zien op de foto), die de rol van Mammy vertolkte. Zij was hiermee de eerste Afro-Amerikaan die een Oscar ontving. Ook de regisseur Victor Fleming en de hoofdactrice Vivian Leigh kregen een gouden beeldje voor hun prestatie. Welk film zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Musicals 8297

De vraag mag ook eens wat korter zijn. Wat is de titel van deze muzikale film uit 1987?

Goed zo !
Pubquiz vraag Films 8249

BlacKkKlansman is een Amerikaanse biografische misdaadfilm uit 2018, geschreven en geregisseerd door Spike Lee en gebaseerd op de gelijknamige autobiografie van Ron Stallworth. De film won zowel een Oscar als BAFTA award voor best adapted screenplay. De hoofdrol wordt vertolkt door John David Washington. Hij speelt een afro-Amerikaanse politieagent die infiltreert en het zelfs tot leider schopt binnen een bepaalde eenheid. Wij vragen in welke eenheid het hoofdpersonage infiltreert (naam voluit, geen afkorting).

Goed zo !
Pubquiz vraag Films 8209

We zien een foto van een Amerikaanse actiefilm van 2014 onder regie van Clint Eastwood. De hoofdrol wordt vertolkt door Bradley Cooper die in de huid kruipt van de Amerikaanse Navy SEAL Chris Kyle, die beschouwd wordt als de dodelijkste schutter aller tijden. De film werd genomineerd voor verschillende oscars, maar kon enkel het beeldje voor de beste geluidseffecten in de wacht slepen. Over welke film hebben we het?

Goed zo !
Pubquiz vraag Films 8173

De acteur Joseph Gordon-Levitt speelt de jongere versie 'Joe' van het personage van Bruce Willis in een tijdreisfilm. Welke Amerikaanse sciencefictionfilm uit 2012 geregiseerd door Rian Johnson zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Films 8157

We zoeken de titel van een film uit 1994 geregisseerd door Frank Darabont. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Tim Robbins (alias Andy Dufresne) en Morgan Freeman (alias Redding of “Red” voor de vrienden). De film is gebaseerd op een verhaal van Stephen King en werd genomineerd voor 7 Oscars maar won er jammer genoeg geen enkele. Volgens critici wordt deze film bestempeld als één van de besten aller tijden en in de top 250 van de Internet Movie Database staat deze film op nr. 1, vóór The Godfather I en II. Over welke film hebben we het hier?

Goed zo !
Pubquiz vraag Schaken 8156

In Pawn Sacrifice, een drama uit 2014 kruipt Tobey Maguire in de huid van één van de beste schaakspelers ooit. In 1972 werd hij in de ‘match van de eeuw’ tegen Boris Spasski wereldkampioen. Het was niet zomaar een schaakwedstrijd, maar een prestigestrijd tussen de Sovjetideologie en die van de Verenigde Staten, sterk onder de invloed van de Koude Oorlog. Na vele omzwervingen belandde hij in IJsland, waar hij in 2008 overleed. Er werd tevens een soort schaakklok naar hem vernoemd en in 1996 introduceerde bij de variant Schaak960, waarbij de beginopstelling volgens lot wordt bepaald. Over welke bijzondere schaker gaat deze film?

Goed zo !
Pubquiz vraag Auto 8124

Op de foto zien we een Ford Mustang Shelby GT 500 die te zien was in de remake van Gone in 60 Seconds met Nicolas Cage en Angelina Jolie in de hoofdrol. Onder welke vrouwennaam kennen we deze wagen nog?

Goed zo !
Pubquiz vraag Actrices 8091

Welke actrice speelt Lucy Spiller in Dirt en Jules Cobb in Cougar Town?

Goed zo !