Pubquizvragen informatica

89 resultaten

Contactloos betalen wordt steeds populairder. Deze systemen maken gebruik van zogenaamde NFC-technologie. Je houdt je gsm, bankkaart of ander daarmee uitgerust toestel op korte afstand van het betaaltoestel en klaar is kees. Van welke Engelse woorden is NFC nu de afkorting?

Goed zo !

Zijn gameontwerpers de topcineasten van deze tijd? Het zou wel eens kunnen kloppen voor de Fransman David de Gruttola. Hij is namelijk verantwoordelijk voor enkele van de strafste games van de laatste tien jaar: Heavy Rain, Beyond: Two Souls en pas nog Detroit: Become Human. Samen met nog twee andere games (Fahrenheit en Omikron: The Nomad Soul) vormen deze spellen ook de volledige output van zijn eigen, in 1997 gestichte gamestudio Quantic Dream. Wat is de ‘artiestennaam’ van de enige gameontwikkelaar die al de Légion d’Honneur heeft ontvangen?

Goed zo !
Pubquiz vraag Informatica 4812

Bij deze vraag zoeken we de naam van een antwoordmachine op het web. In tegenstelling tot gewone zoekmachines zoals Google, probeert deze machine antwoord te bieden op vragen door te zoeken in een database van informatie, en hij maakt gebruik van de software Mathematica. Officieel opende de website op 18 mei 2009.

Goed zo !
Pubquiz vraag Microsoft 4729

Vul het juiste antwoord in: .....is een versie van Microsoft Windows, een reeks besturingssystemen ontwikkeld door Microsoft voor het gebruik op pc's, voor zowel thuisgebruik als zakelijk gebruik en de opvolger van Windows XP. Net als Windows 2000 en Windows XP is het gebaseerd op de Windows NT-kernel, en draagt het versienummer Windows NT 6.0. Het was de bedoeling de versie begin 2006 uit te brengen, maar het verscheen uiteindelijk op 30 november 2006 voor bedrijven, en op 30 januari 2007 voor consumenten. Deze versie werd opgevolgd door Windows 7 in 2009.

Goed zo !
Pubquiz vraag Informatica 4694

3B. Voor de volgende vraag zoeken we het op in frauduleuze oorden. We zijn op zoek naar een vorm van internetfraude waarbij het slachtoffer zijn gegevens kwijtspeelt op een site die een kopie is van een originele site. De valse website gaat dan aan de haal met persoonlijke gegevens als creditcardnummers enzoverder. Het contact wordt meestal via mail aangevraagd. Hoe noemen we deze vorm van internetfraude?

Goed zo !
Pubquiz vraag Informatica 4631

De foutmelding Not Found is een van de HTTP-statuscodes. Deze foutmelding wordt gegeven door een webserver wanneer het door u gevraagde bestand niet gevonden word of het bestand niet bestaat. De beknopte, saaie foutmeldingen die je meestal krijgt kan beter door iets leuker vervangen worden, zo is er via childfocus ook al iets nuttigs mee gedaan.. De foutmelding krijgt meestal ook een getal met drie cijfers, welke?

Goed zo !
Pubquiz vraag Informatica 4469

Welk getal in het decimale stelsel representeert het getal 00100 in het binaire stelsel?

Goed zo !
Pubquiz vraag Informatica 4400

Net zoals Siri bij de iPhone, heeft ook Amazon een virtuele assistent. Wat is de naam van deze virtuele assistent, die gebruikt wordt in de Amazon Echo, een zogenaamde smart speaker?

Goed zo !

Nadat een nieuw softwarepakket door de ontwerpers zelf is getest, wordt het in een tweede fase vaak vrijgegeven aan een groep gebruikers of aan het grote publiek. Er wordt dan gevraagd de software te testen en feedback te geven om zo bugs, compatibiliteitsproblemen of andere inconsistenties op te lossen. Hoe noemen we een dergelijke testversie?

Goed zo !
Pubquiz vraag Microsoft 4185

Eind 2009 trok Microsoft definitief de stekker uit een project dat begin jaren ’90 was opgestart om de allereerste digitale encyclopedie te creëren. Eind de jaren ‘90 waren de cd-roms ook bij ons populair, maar door de opkomst van het internet en websites als Wikipedia, verdween de digitale encyclopedie volledig naar de achtergrond. Wat was de naam van die digitale encyclopedie?

Goed zo !
Rasterafbeelding

Voor deze vraag zoeken we een andere term voor Rasterafbeelding. Het is een afbeelding in digitale vorm, waarbij van elke pixel de kleur wordt vastgelegd. Het nadeel van een rasterafbeelding is dat bij het vergroten de afzonderlijke pixels zichtbaar zullen worden. Welke term zoeken we?

Goed zo !
oprichter Wikipedia

Deze man, geboren in 1966, is een internetondernemer. Wij kennen hem vooral als de oprichter van Wikipedia. Een tijd geleden kwam je zijn smoelwerk af en toe tegen op Wikipedia, smekend voor een gift. Wat is nu weer de naam van deze man?

Goed zo !
Pubquiz vraag App 4045

Een eenvoudige vraag over een appje. Van welke app zien we hier geprojecteerd?

Goed zo !
Pubquiz vraag Informatica 4019

Bomen planten terwijl je surft op het weg? Het kan. We zoeken een duurzame zoekmachine opgestart op 14 december 2009 door Christian Kroll. Het bedrijf schenkt 80% van zijn inkomsten aan de bescherming van het regenwoud via een samenwerkingscontract met het Wereld Natuur Fonds. De zoekmachine gebruikt zoekresultaten van andere zoekmachines zoals Bing en is hiermee vergelijkbaar met andere groene zoekmachines als Forestle en Treehoo.

Goed zo !
virusprogramma

Ze beweren allemaal de beste te zijn, maar van welk veelgebruikt antivirusmerk zien we hier het logo?

Goed zo !