Pubquizvragen media

150 resultaten

Pubquiz vraag Media 6841
© Gage Skidmore

Welke 51-jarige voormalig American football speler werd na zijn sportcarrière acteur (onder andere in de sitcom Brooklyn Nine-Nine) en presentator en presenteerde dit jaar de spin-off van de Got Talent series: AGT: The Champions en nadien ook het laatste seizoen van America’s Got Talent?

Goed zo !

Deze Nederlandse uitgeverij had naast opvoedkundige boeken ook al snel een assortiment pedagogisch verantwoorde jeugdliteratuur. Thea Beckman en Jan Terlouw zijn twee van hun bekendste jeugdboekenauteurs. Wat is de naam van de uitgeverij?

Goed zo !
Pubquiz vraag Media 6638

Als je gevulde kalkoen lekker vindt, moet je dit maar eens proberen: een kameel gevuld met schapen, die gevuld werden met kippen, die gevuld werden met vissen, die gevuld werden met eieren en dadels. Maar welke survival-expert gebruikte op Discovery Channel een dode kameel als slaapzak?

Goed zo !
Pubquiz vraag Media 6620
© Ricardo Liberato

Humor uit de oude doos. We zijn op zoek naar een Engelse komiek, acteur en zanger die in 1955 doorbrak met zijn eigen televisieshow, een aaneenschakeling van sketches en grappen. U hoort een vaakgebruikte melodie uit zijn show, daarna beter bekend in de versie van de Muppet Show.

Goed zo !
Pubquiz vraag Stand Up 6539
© Feline_Dacat

Misschien zag u hem al eens als standup-comedian in Live at the Apollo. U kan hem verder ook nog kennen als presentator van Have I got news for you en Mock the week, en als regelmatig terugkerend panellid van QI. Wie is deze Ierse stand-upcomedian en televisiepresentator?

Goed zo !
Pubquiz vraag Media 6497
© Vera de Kok

Misschien vindt u De Mol een fantastisch programma en kijkt u al uit naar de volgende reeks. Of misschien vindt u het allemaal maar niets, en dat is dan uw goed recht. Feit is echter dat er massaal naar het programma gekeken wordt en niet alleen in Vlaanderen. Het concept is aan tal van landen verkocht, zo ook aan Nederland, waar het onder de titel "Wie is de mol?" al bijna 20 jaar op tv te zien is. De man op de foto won in 2011 de 11 de editie en presenteerde van 2012 tot 2018 zelf het programma. Zijn naam?

Goed zo !
Pubquiz vraag BBC 6481

Deze Britse entertainmentshow, gecreëerd door George Mitchell, was op de BBC te zien tussen 1958 en 1978. De show bevatte songs en sketches, waarbij de uitvoerders meestal geschminkt waren in blackface. Het zou heden ten dage absoluut niet meer kunnen, maar toen vond men dat heel normaal. Naam van deze show?

Goed zo !

In 1964 ging de eerste piratenzender in de ether. Hij zond uit vanop een schip gelegen voor de Britse kust, maar later ook vanop andere schepen op de Noordzee. De radio werd genoemd naar de dochter van wijlen president Kennedy. Welk is de naam van deze eerste piratenzender?

Goed zo !
Pubquiz vraag Media 6207
© Erwin Bolwidt

Deze Spaans-Nederlandse actrice en tv-presentatrice kwam begin 2019 in het nieuws door een scheiding met de ondertussen ex-profvoetballer Wesley Sneijder. Doordat haar achternaam nogal onderhevig is aan verandering afgelopen jaren, zijn we op zoek naar haar voornaam.

Goed zo !
Pubquiz vraag BBC 6129

Al in 1975 bracht dit icoon van de natuurdocumentaires zijn eerste documentaire op de Britse televisie. Voorheen had hij tal van boeken en andere publicaties geschreven. Tientallen topproducties die via de BBC de Britten, maar ook trouwe Canvaskijkers bij ons, kennis lieten maken met de wonderlijke natuur op onze planeet zijn van zijn hand. De man werd tot de Britse adel verheven en tal van soorten werden naar hem vernoemd. Wie is deze “sir”?

Goed zo !

De boekskes. En niet zomaar de boekskes maar de Engelse boekskes. We zoeken een bijzonder populair Brits boulevardblad, een mooi woord voor een schandaalblad, dat met een oplage van 1.860.000 verkochte exemplaren per dag één van de best verkochte kranten ter wereld is. Sinds 1969 is het blad in handen van Rupert Murdoch. Op de fameuze 3e pagina kan je trouwens altijd wat naakt vinden. Welke boulevardblad?

Goed zo !

A. Deze Britse ‘Sir’ is bioloog en televisiemaker, geboren in 1926, en vooral bekend door zijn vele bekroonde BBC-natuurdocumentaires. Zijn meest invloedrijke documentaire is misschien wel 'Life on Earth' uit 1979. Dit werk bracht nog een flink aantal andere documentaires voort met 'Life' in de titel. Denk maar aan 'The private life of plants' uit 1994. Hoe heet dit Brits icoon?

Goed zo !
Pubquiz vraag Media 5928
© Stadsradio Delft

Voor- en achternaam van de Nederlandse acteur die in de reeks 'Crimi Clowns' als Wesley Tersago het geheel aan elkaar praat en middels een video dagboek presenteert.

Goed zo !

Amerikaanse actrice die leefde van 1893 tot 1993, en die vooral bekend was van de stomme film. Toen dat medium uitstierf, hield ze echter niet op met acteren. In 1971 ontving ze een Oscar voor haar carrière. De grootmoeder van Billy Corgan was ook fan, en dat is de reden waarom het eerste album van The Smashing Pumpkins dezelfde naam draagt als deze actrice.

Goed zo !
Pubquiz vraag Acteurs 5905
© Alan Light

Deze man, levend van 1908 tot 2002, was een gevierd Amerikaans comedian en acteur. Naar verluidt is hij zowat de eerste echt grote Amerikaanse televisiester geweest, onder meer als 'host' van het begin jaren 1950 uitgezonden 'Texaco Star Theater'. In zijn 80 jaar durende carrière deed hij werk voor stomme films, toneel, radio, televisie en film. Een overzicht van z'n werk geven is nagenoeg onmogelijk, dus hou ik het bij een paar leuke weetjes: hij werd voor een Emmy genomineerd voor een rol in Beverly Hills 90210, Jennifer Aniston maakt melding van de man in de bewuste Friends - episode waarin Chandler geboeid aan de stoel van Rachel's bazin is gekluisterd én tijdens de zogenaamde 'First Golden Age' stond hij reeds bekend als 'Mr Television'. En u ziet hem op foto. Zijn naam.

Goed zo !